Creştinii ortodocşi români din Valea Timocului se pregătesc pentru praznicul Naşterii Domnului!

Creştinii ortodocşi români din Valea Timocului se pregătesc pentru praznicul Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos – Crăciunul, care este sărbătorit în fiecare an la 7 ianuarie, după Calendarul Iulian.

Pentru comunitatea română din Valea Timocului, Crăciunul înseamnă reunirea familiei! O mare parte din credincioşii noştri de peste Dunăre sunt plecaţi fie în Austria, fie în Germania sau Elveţia şi acum este un prilej să se reunească împrejurul mesei încărcate şi la Biserică! Creştinii români ortodocşi din Timoc petrec Crăciunul cu masa încărcată, cu o lumânare aprinsă în cinstea Praznicului, cu cei dragi alături!

Sunt cinci ani şi câteva luni de când slujesc în Valea Timocului, mai întâi la Biserica Ortodoxă SFÂNTUL IOAN VALAHUL din Negotin, apoi la mănăstirea noastră de la Mălainiţa, unde sunt şi în prezent împreună cu părintele vicar şi protopop Boian Alexandrovici, însă administrez parohia din oraşul Kladova şi satele de lângă acest oraş! Vin credincioşii la Mănăstirea de la Mălainiţa de Crăciun, se umple mănăstirea de credincioşi, pentru că aşa e : vin de peste tot de prin ţările Europei şi primul lucru vin la biserică şi apoi petrec alături de cei dragi acasă!, ne-a declarat Prea Cucernicul părinte Florin Papavă – slujitor la Mănăstirea Mălainiţa.

Paul-Sever SMADU

De același autor

Related Articles