Aeroporturile Gatwick si Heathrow au ordonat echipamente militare de protectie împotriva dronelor

Aeroporturile Gatwick si Heathrow din Londra au ordonat echipamente militare de protectie împotriva dronelor, în valoare de mai multe milioane de lire sterline, dupa ce dronele au întrerupt timp de trei zile zborurile pe Gatwick, în luna decembrie, potrivit publicatiei The Timeş citata de Reuters.

Ministrul Transporturilor, Chris Grayling, s-a întâlnit joi cu reprezentanti ai politiei, aviatiei si ai apararii, pentru a discuta aceasta problema. Oficialii aeroporturilor nu au fost disponibili pentru comentarii.

Survolurile efectuate de drone au provocat haos pe aeroportul Gatwick, al doilea cel mai aglomerat aeroport din Marea Britanie, întrerupând planurile de calatorie a zeci de mii de oameni, înainte de Craciun. Incidentul a scos la iveala o vulnerabilitate care este analizata de fortele de securitate si de operatori de aeroporturi din toata lumea. Armata a fost solicitata sa instaleze echipamente de specialitate, permitând autoritatilor sa dea asigurari ca aeroportul este sigur pentru decolarea si aterizarea avioanelor.Tehnologia include sistemul israelian Drone Dome, potrivit The Times.

Ministrul pentru Securitate, Ben Wallace, a declarat luna trecuta ca fortele de securitate britanice au sisteme de detectie care pot fi instalate în tara pentru a combate pericolul dronelor. Relatarile din presa sugereaza ca Ministerul Apararii a retras între timp echipamentele anti-drone de pe Gatwitch.

foto adevarul.ro

Cele mai citite

Related Articles