Videoconferinţă la ISU Semenic

Marţi seară, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”SEMENIC” al Județului Caraș-Severin, a avut loc o ședință în sistem videoconferință, condusă de secretarul de stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, în vederea stabilirii măsurilor necesare pentru remedierea situațiilor create la nivelul județelor Caraș-Severin și Timiș, în urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase din ultima perioadă.

La această ședință au participat prefectul Matei Lupu și comanda inspectoratului județean pentru situațiide urgență, respectiv inspectorul șef, col. Coneru Cristinel, prim-adjunctul inspectorului șef, lt.col. Cozariuc George și șeful Centrului Operațional Județean, mr. Mălăescu Florin, precum și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor s-au dispus o serie de măsuri care vizează, în primul rând, realimentarea cu energie electrică a localităților afectate.

Astfel, furnizorul de energie electrică va suplimenta numărul echipelor care lucrează în teren pentru remedierea defecțiunilor, se va analiza dacă este necesară dislocarea mai multor motogeneratoare de mare capacitate din dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și se vor contacta operatorii de telefonie pentru a identifica zonele unde se întâmpină probleme pe linia comunicațiilor mobile. Totodată, la nivelul primăriilor care sunt în continuare nealimentate total sau parțial cu energie electrică, se vor institui serviciile de permanență, iar pompierii militari vor efectua verificări privind modul de îndeplinire a acestei măsuri.

Cele 4 grupuri electrogene, primite în sprijin de de la inspectoratele județene pentru situații de urgență Gorj, Dolj, Mehedinți și Vâlcea, precum și cel din dotarea inspectoratului cărăşean sunt montate și funcționează în localitățile Forotic, Cornuțel Banat, Fârliug, Vermeș și Dognecea. 

De același autor

Related Articles