Un număr de 93 de echipe ale E-Distribuție și ale contractorilor se află pe teren pentru remedierea avariilor apărute în rețelele de înaltă și medie tensiune aflate în aria de responsabilitate a E-Distribuție Banat.

În cursul nopții și dimineții au fost instalate grupuri electrogene în județul Timiș (Spitalul din Făget, o stație de carburanți, Uzina de apă 2, clienți casnici), județul Arad(clienți casnici) și județul Caraș Severin (clienți casnici din localitățile Fârliug, Marga, Târnova, Brebu, Sacu).

În cursul zilei de astăzi, echipele vor interveni prioritar la linia de înaltă tensiune ce deservește orașul Lugoj, precum și pentru instalarea de noi grupuri electrogene pentrua limentarea consumatorilor, în zonele unde conectarea generatoarelor poate fi realizată în condiții de siguranță.

În data de 17 decembrie, la ora 10.00, situația era următoarea:

În regiunea Banat se intervine pe L110 kV Iaz-Nădrag și pe L110 kV Timișoara-Buziaș la celelalte se deruleză în continuare operațiuni de verificare a liniei (L110 kVLugoj-Făget, L110 kV Bocșa-Câlnic, L110 kV Reșița-ICMR (circuit 2), L110KvIaz-Oțelu Roșu, L110 Lipova-CFR Vărădia. Totodată sunt nefuncționale stațiile de transformare 110kV/MT Lugoj, Buziaș (preluată parțial pe alte linii de medietensiune) Făget, Nădrag, IURT Lugoj, CFR Lugoj (preluat consumul pe alte liniide medie tensiune).

În judeţul Timișerau nealimentate 50 de linii electrice aeriene de medie tensiune parțial,fiind afectate 57 de localităţi.

În județul CarașSeverin erau nealimentate 31 de linii electrice aeriene de medie tensiuneparțial, fiind afectate 49 de localităţi.

În judeţul Araderau nealimentate 18 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial,fiind afectate 30 de localităţi.

În județul Hunedoara erau nealimentate 27 de linii electrice aeriene de medie tensiune parțial,fiind afectate 34 de localităţi.

Pe fondul codului portocaliu de zăpadă și vânt, printre cauzele care au produs defecțiuni ale rețelei de distribuție a energiei electrice se numără copaci rupți sub greutatea zăpezii depuse, căzuți peste liniile de înaltă și medie tensiune, izolatori sparți, conductoare contorsionate.

(Comunicat Enel)

1 COMENTARIU

  1. Bună ziua în jud. Caraș-Severin, Com. Forotic nici acum nu este curent de sâmbătă dimineață de la 5, aveti vreo idee o să-l repare, Cu stima Radio Reșița din partea mea Puia Ovidiu

Comentariile sunt închise.