Ninsorile au dat traficul peste cap în Caraș-Severin

1252

La ora actuală în județul Caraș-Severin  se circulă în condiții de iarnă, nefiind drumuri închise.

În data de 15.12.2018, în intervalul orar 08:30 – 13:00 ISU Caraș-Severin a fost solicitat şi a intervenit la 3 situații de urgență, astfel: 2 stâlpi căzuți pe carosabil, 1 degajare copac de pe trotuar.

Personalul Inspecției de Prevenire din cadrul ISU CS efectuează verificări privind permanența la nivelul primăriilor. Personalul subunităților de intervenție execută recunoașteri pentru identificarea eventualelor persoane hipotermice.

Pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență, la nivel județean a fost operaționalizat Centrul Județean de Conducere si Coordonare a intervenței, iar la sediul ISU Caraș – Severin a fost activată Grupa Operativă pe timpul Codului Portocaliu.

De asemenea, azi între orele 05:00 și 13:00, pe drumurile din județ s- a acționat astfel: – SDN Caransebes a acționat/patrulat cu 29 aututilaje şi a răspândit 171 tone material antiderapant . – SDN Orșova a acționat/patrulat cu 25 aututilaje şi a răspândit 143 tone material antiderapant . – Pe Drumurile Județene Caraș – Severin s-a acționat/patrulat cu 21 aututilaje şi s-au răspândit aproximativ 100 tone material antiderapant . Ora 13:00-Enel-Localitati nealimentate cu energie electrica: Tarnova,Valea Mare,Forotic,Surducu Mare,Brezon,Doclin,Dognecea,Binis,Tirol si Fizes

Problemele de pe raza Drumul Județean Bocșa – Ocna de Fier – Dogneacea sunt în curs de remediere, unde în urma ninsorilor abundente drumul a devenit impracticabil.

În ultimele 24 de ore au fost două apeluri de urgență către 112, pentru probleme în trafic care au fost rezolvate, nefiind victime.

Participanții la trafic sunt sfătuiți să nu circule fără anvelope de iarnă, însă cei care doresc să urce pe Muntele Semenic sau Muntele Mic trebuie să aibă în dotare lanțuri antiderapante.

În stațiunea Semenic viscolește puternic și s-au format dune de zăpadă la ieșirea din pădure, în zona eolienelor. Două utilaje ale Direcției Județene de Drumuri Caraș-Severin se află la fața locului pentru a descongestiona drumul.

“La această oră patrulează 12 utilaje pe drumurile județene, intervenindu-se cu doar cu lama, materialul antiderapant va fi împrăștiat când se va opri ninsoarea”, a declarat directorul adjunct al Direcției de Drumuri Județene Caraș-Sevrin, Florin Nedelea.

Răzvan Todor