La Novi Sad au fost sărbătoriţi 100 de ani de la unirea Voivodinei cu Serbia

227

Timp de două zile, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, a participat la Novi Sad la manifestările organizate cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la unirea Voivodinei cu Serbia, la invitaţia preşedintelui Guvernului Provincial, Igor Mirovici.

Cei doi au discutat despre semnarea în următoarele luni a unui acord de colaborare extins având în vedere proiectele pe care le derulăm prin programul de cooperare transfrontalieră, cum ar fi reluarea navigării pe Bega şi construcţia de piste de biciclete până la Zrenjanin, ambele fiind deja în implementare.

Momentul a prilejuit susţinerea, în faţa autorităţilor centrale din ambele ţări, construcţiei autostrăzii Timişoara – Belgrad, care se bucură de un mare interes în Voivodina şi deschiderea de puncte de trecere a frontierei permanente la Foeni şi Beba Veche.

Timişoara şi Novi Sad 2021 a fost un alt subiect discutat deoarece punţile de legătură care se pot creea acum trebuie să fie extrem de solide pentru a rezista după anul în care cele două oraşe vor fi Capitale Europene ale Culturii.

“Există deschidere şi cooperare şi toate le facem cu gândul şi la comunitatea românească din Voivodina”, a precizat pe FB, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra.