[FOTO] Peste 200 de saci de gunoi – Let`s Do It, Reșița!

Let`s Do It, Reșița! – o campanie reușită !

Peste 100 de cetățeni au răspuns apelului, făcut de Laszlo Kokovics, de a igieniza și oferi o gură de aer proaspat orașului. 

Voluntari de la Primăria Reșița, Inspectoratul de Poliție Județean, Direcția Silvica Caraș-Severin, Agenția de Protecția Mediului, Radio Reșița, Centrul de Tineret Mansarda, Asociația Prietenii Munților, Fundația Humanitas Pro Deo, Colegiul Tehnic Reșița, Fundația Comunitară Banatul Montan, au fost prezenți ieri în zonele de curățenie. Intrările în Reșița dispre Lupac și dinspre Anina – Doman, precum și malul Bârzavei de la hotel Semenic la Kaufland, zona Luncă – Ateneul Tineretului.

S-au adunat peste 200 saci, numeroase spoilere de plastic și alte piese auto, cauciucuri și resturi din construcții.


Let`s Do It, Anina!  Ocolul Silvic Anina cu 16 oameni au adunat peste 80 saci și alte deșeuri de construcții, de-a lungul DN Carasova – de la intrarea în pădure, până la intrarea în Orașul Anina.

……………………………………………………………………………………………………………….

UPDATE

Câteva zeci de voluntari au răspuns prezent la chemarea Primăriei Reşiţa şi a Fundaţiei Comunitare Banatul Montan pentru a participa la acţiunea de ecologizare a intrărilor în municipiu.

Aceştia şi-au dat întâlnire la ora 10 în Centrul Civic, unde s-au format echipele de lucru şi … s-a trecut la treabă.

O parte din echipa Radio Reşiţa alături de managerul Laura Sgaverdea au răspuns prezent la chemarea Primăriei Reşiţa şi a Fundaţiei Comunitare Banatul Montan şi au participat astăzi la acţiunea de ecologizare a drumurilor de la intrare în municipiul Reşiţa. Această acţiune sper să fie o lecţie pentru cei care aruncă gunoiul la întâmplare pe marginea drumului şi sper să nu o mai facă, atrage atenţia managerul Radio Reşiţa Laura Sgaverdea.

Spre bucuria mea am constat că astăzi s-au prezentat un număr destul de important de voluntari. Faptul că cetăţenii au început să înţeleagă şi văd că îşi doresc un oraş mai curat este un semnal că se întâmplă ceva, că reuşim prin exemplul nostru să schimbăm mentalităţi. Eu chiar cred că doar prin puterea exemplului putem să-i învăţăm pe oameni că nu e bine să-şi arunce gunoiul aşa pe marginea drumului. Noi cei de la Radio Reşiţa vom promova şi ne vom implica mereu în astfel de acţiuni”, a precizat managerul Radio Reşiţa Laura Sgaverdea.

Radio Reşiţa a mai participat şi la alte acţiuni de ecologizare a municipiului Reşiţa şi roagă cetăţenii să fie mai atenţi şi să-şi iubească oraşul în care locuies.


În data de 24 noiembrie 2018, intervalul orar 10:00 – 12:00 va avea loc o nouă campanie de salubrizare marca „LET’S DO IT ROMÂNIA!” organizat în parteneriat cu G.I. Fundaţia Comunitară Banatul Montan.

Primăria Municipiului Reșița răspunde pozitiv invitației, astfel asigurând serviciile de colectare, transport și depozitare a deșeurilor rezultate în urma acțiunii de salubrizare. În același timp, încurajează voluntarii ce doresc să participe la această acțiune să se prezinte la cele două locații:

  • intersecția drumului cu Dognecea 
  • intersecția drumului cu Doman

“Rog reșițenii mei să vină alături de echipele care iasă pe trasee, să urmărească presa și rețelele de scocializare cu programul, ora, data și să ni se alăture acestui demers. Deviza mea a fost, este și va fi NU POT EI MURDĂRI, CÂT PUTEM NOI CURĂȚA”, Ioan Popa, primarul Reșiței

De același autor

Related Articles