Lucrurile se mișcă repede în municiulul de pe Bârzava. Un echipament modern care  toarnă rigolele de scurgere la noul drum ce va lega zona Triaj de fosta unitate militară, în doar două zile, a ajuns la Reșița.

Pentru a respecta promisinuea făcută, aceea de a termina drumul pâna de 1 decembrie, șeful de șantier Florin Românu, a subcontractat o firmă deținatoare a unui echipament de ultimă generație.

Este vorba despre un finisor de beton care funcționează pe senzori și poate realiza borduri, bariere, parapeti, rigole, canale și drumuri de beton. Acest utilaj este echipat cu șenile extensibile hidraulic și pivotante. Șenila din spate este extensibilă hidraulic ceea ce permite o flexibilitate mărită pentru poziționarea utilajului în funcție de spațiul disponibil. De asemenea, nu necesită aplicarea unor contragreutăți indiferent de dimensiunea cofrajului pentru rigolă folosit. Este echipat cu senzori de direcție și grad de comutare automată. Astfel, este permisă urmărirea cu acuratețe a curbelor strâmte printr-o simplă comutare a perechilor de senzori fără a fi nevoie de repoziționare.

“Prin metoda clasică, turnarea unui kilometru de rigole durează aproximativ o lună în condiții normale de lucru. Folosind acest finisor, timpul  de execuție a lucrării se reduce substanțial, toată operațiunea fiind finalizată în doar zile”, ne-a declarat inginerul portughez Telmo Ferreira, posesorul acestui echipament.

Noul drum va lega zona Triaj de drumul Lupacului, trecând pe lângă fosta unitate militară. Scurtătura va avea o singură bandă, cu o lățime de 4 metri care va fi prevăzut cu refugii de intersectare. Masa maximă autorizată pe acest sector de drum este de 3.5 tone.

(Răzvan Todor)