Noi proiecte se implemenzează la Bocşa

321

Un proiect despus pe Axa 13 de către consiliul administrativ al oraşului Bocşa, Caraş-Severin, ce cuprinde două cereri de finanţare pe fonduri europene, vizează mai multe clădiri dar şi străzi ale oraşului.

Pot să vă spun că pe Axa 13 s-au depus două cereri de finanţare. Una de aproximativ 5 milioane de euro în care avem cuprinse investiţii în fostul cinematograf, intenţionăm să modernizăm integral casa de cultură a oraşului Bocşa, parcul primăriei şi un număr de 12 străzi ce vor fi asfaltate. A doua cerere de finanţare ce am depus-o tot pe Axa 13, cuprinde continuarea lucrărilor tot în zona respectivă, în sensul că ne dorim să realizăm muzeul Constantin Gruescu, să facem un ansamblu muzeal în zonă ce va cuprinde şi o clădire etnografică. Tot în cadrul acestui proiect ne-am gândit la un observator astronomic pe care l-am cuprins în această cerere, şi realizarea amenajărilor exterioare la tot ce înseamnă aceste obiective pe care vi le-am enumerat. Nu în ultimul rând, intenţionăm prin această cerere să modernizăm şi sala muzeală Constantin Lucaci care este deja funcţională şi o cunoaşteţi, împreună cu asfaltarea unui număr de 9 străzi, iar această cerere de finanţare se ridică undeva la suma de 3 milioane de euro” – a declarat pentru Radio Reşiţa, primarul oraşului Bocşa, Eugen Cismăneanţu.

 

Totalul proiectului, ce conţne cele două cereri de finanţare pe fonduri europene, se va ridica la un total de 8 milioane de euro.

Casandra Butean