[FOTO] PRAH un spectacol ce lasă loc multor sentimente şi răspunsuri cărora, poate, nu le-am pus o întrebare…

211

Teatrul de Vest organizează duminică 18 noiembrie, ora 19 și luni 20 noiembrie, ora 13, la Palatul Cultural , spectacolul PRAH, de Spiro Gyorgy, traducerea Zeno Fodor.

Ildiko Frank, în dubla ipostază de protagonist şi regizor, alături de managerul Teatrului de Vest, Florin Gabriel Ionescu în ipostaza de protagonist al spectacolului, reușesc să pună în evidență cele mai subtile nuanțe ale sufletului uman în perioade de răspânti și totodată să aducă mesajul dramaturgului şi profesorului universitar maghiar György Spiró, în vârstă de 72 de ani, absolvent al Universităţii „Eötvös Loránd” din Budapesta, frumos elaborat pentru spectator.

Scenografia a fost şi ea adaptată, după cum ne-a declarat Erika Cseogoedi, în aşa fel încât să pară  interiorul unei case modeste din Banat.

Ce este mai important nevoia de ataşament emoţional sau norocul de a deveni bogaţi peste noapte cu acces la toate plăcerile materiale ale vieţii ?

Iată câteva din provocările acestui spectacol frumos pus în scenă de artiști.

Prah este un spectacol ce lasă loc multor sentimente şi multor răspunsuri cărora, poate, nu le-am pus o întrebare… sau, mai degrabă un suspans, un prilej pentru fiecare spectator de-a avea o revelaţie cu privire la propria sa conştiinţă…

Spectacolul Prah merită vizionat, aplaudat şi consemnat ca un act artistic ce dovedeşte că viaţa ne poate lua tot, dar niciodată principiile ce alcătuiesc solidaritatea în cuplu.

Radio România Reșița este partenerul media al Teatrului de Vest!

Anca Bica Bălălău