[FOTO] „Singuri, dar împreună”, de la ora 22, cu Nadia Pasici şi Elisaveta Mercea, dascăl pensionar!

709

Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea.
Din acest motiv şi din respect pentru toţi ascultătorii, din țară și din afara granițelor, în Anul Centenarului Marii Uniri, aducem pe calea undelor în casele şi sufletele voastre, oameni de valoare, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.

În această seară, de la ora 22, la emisiunea „Singuri, dar împreună”, ne vom bucura de prezența a două doamne deosebite, care fac parte din două generaţii , dar construiesc împreună un vis devenit realitate: Nadia Pasici, director la Centrul de Servicii de Asistenţă Socială pentru Persoane Vârstnice din subordinea Primăriei municipiului Reşiţa şi Elisaveta Mercea, dascăl pensionar.

 

Elisaveta Mercea, “Doamna Vetuța”, cum îi spun prietenii de la Clubul Persoanelor Vârstnice, a avut o carieră didactică de aproape 35 de ani. A început să predea la Lăpușnicu Mare comuna natală, apoi, peste 30 de ani, la Anina. Învățătoare, profesoară de muzică, iar în ultimii 15 ani ai carierei educatoare, ba chiar directoare de grădiniță, o vreme. Sute de copii din Anina i-au fost elevi, și acum pe stradă acolo, lumea o întâmpină cu bucurie imensă. A ajuns să predea copiilor și nepoților foștilor elevi. S-a pensionat devreme, dar nu a regretat, a avut timp mai mult pentru familie.
Acum este una dintre cele mai active membre ale Clubului Persoanelor Vârstnice, pasiunea pentru muzică și dansuri populare din Banat fiind cea care o face neobosită, zi de zi.

„Inima bolnavă m-a făcut să pic de 8 ori. Și tot de atâtea ori m-am ridicat. Aproape 8 ore a durat și operația prin care am … reparat-o, acum 7 ani. Și acum primesc fiecare zi ca pe un dar al vieții. Așa ar trebui să întâmpinăm fiecare zi, cu bucurie și mulțumire”, mărturiseşte “Doamna Vetuța”.

La numerele de telefon 0255.20.60.61 sau 0255.20.60.62 puteți intra în direct cu invitatele noastre.
Deasemenea, pe numărul de WhatsApp 0739.348.688 ne puteți lăsa mesajele voastre.

Rămâneţi ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 0315.04.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio România Reşiţa.

Anca Bica Bălălău