Săptămâna altfel la Şcoala Generală 9 din Reşiţa

În perioada 5 – 9 noiembrie, la Școala Gimnazială Nr. 9 Reșița se desfășoară „Săptămâna Altfel”.

Activitățile propuse în această perioadă fac parte din proiectul „DE CENTENAR NOI SUNTEM ROMÂNIA FRUMOASĂ”. Este vorba despre activități culturale, meșteșugărești, sportive, întâlniri cu oameni de cultură și reprezentanți ai mai multor instituții locale și din afara județului, vizite la diferite obiective locale.

Luni sunt propuse activități creativevizând realizarea de obiecte având ca temă Centenarul.

Marți se va amenaja o expoziție cu lucrările confecționate de elevi, ce va fi vizitată de preșcolarii de la structura Grădinița Pinocchio.

Miercuri clasa a II-a B va desfășura o Șezătoare ca-n Banat dedicată Centenarului Unirii, unde vor fi prezentate obiceiuri legate de prelucratul lânii și vor fi servite produse tradiționale. Preșcolarii de la grădinița Floarea Soarelu vor vizita atât expoziția, cât și șezătoarea. Clasele a VIII-a vor efectua o vizită la fabrica de confecții metalice SPALEK. Va fi realizat un pliant aniversar care se distrbuie locuitorilor din Reșița. Se va amenaja în curtea școlii un tablou aniversar din crizanteme.

Joi vor avea loc dezbateri cu reprezentanții BNR, în cadrul proiectului educațional „Să vorbim despre bani și bănci”și cu reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Regiunea Timișoara. Clasele a VIII-a vor desfășura întreceri sportive.

Vineri vor avea loc întreceri sportive la clasele din Ciclul Primar, iar clasele a VIII-a vor vizita Radio Reșița.

De același autor

Related Articles