Liviu Dragnea a oferit detalii despre discuţiile care au avut loc în interiorul CEx al PSD

146

Liviu Dragnea a confirmat, la finalul CEx al PSD, că Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu au fost excluşi din PSD. Liderul PSD a explicat motivele pentru care s-a apelat la această decizie în privinţa celor doi.

Liviu Dragnea a oferit detalii despre discuţiile care au avut loc în interiorul CEx al PSD. „Astăzi nu s-au dezbătuţ nu s-au făcut propuneri pentru a fi excluşi colegi care au semnat o anumită scrisoare. După Cex din septembrie, când s-a stabilit ca toată lumea să activeze în partid pentru a susţine programele de guvernare naţionale şi locale, iar aceste lucruri au fost propuse chiar de către cei care au semnat respectiva scrisoare, s-a convenit ca toată lumea să se ocupe de fncţionarea partidului.

Din păcate, ulterior, au apărut unele înregistrări de la şedinţe conduse de Adrian Ţuţuianu şi condamn cu toată fermitatea de a înregistra şedintele de partid, dar acele afirmaţii au supărat cea mai mare parte din partid. Am avut o discuţie de câteva ore, 6-7 ore, iar majoritatea preşedinţilor au fost prezenţi la discuţie. Toţi au fost încărcaţi şi supăraţi că după acel Cex că o parte din colegi a continuat să acţioneze împotriva acestui partid. Astăzi, o mare parte din colegi i-a reproşat acele lucruri domnului Ţuţuianu.

Domnul Ţuţuianu a spus astăzi că îşi cere scuze dacă se doreşte, dar îşi menţine afirmaţiile. Eu vă spun ca o şedinţă. Tot după acel Cex toţi am speraţ în frunte cu mine, că după 2-3 zile de supărare toţi se vor apuca de treabă. Din păcate, domnul Neacşu nu şi-a mai respectat atribuţiile după acel episod.

În schimb, mulţi parlamentari ne-au spus că sunt chemaţi să adere la un proiect. Mai mulţ am primit informaţii de la opoziţie că există negocieri cu domnul Neacşu, care a promis că asigură un număr important de parlamentari pentru susţinerea moţiunii de cenzură. PSD nu este un partid de maimuţe, cum a spus domnul Ţuţuianu. Este un partid format din oameni cu personalitate. Deci nu a fost o problemă personală cu domnul Neacşu sau Ţuţuianu, a fost o problemă a majorităţii. Comitetul Executiv încearcă să ţină partidul pe linia pe care a început şi să ţină piept atacurilor. Atât din interior, cât şi din exterior.

Ce am vrut să fac cu valiza? Am vrut să aduc în atenţia dumneavoastră fapte ilegale care s-au făcut de oameni cu funcţii înalte şi despre care nu se vorbeşte. Din câte ştiu, Luju.ro a făcut o sesizare pe numele preşedintelui Iohannis? Se mai ştie ceva de acea sesizare? Nu! Probabil s-a pierdut…”, a declarat Dragnea.

”Nu am nicio legătură că acea valiză. Nicio companie nu mi-a plătit nimic din ce s-a făcut pe vreo proprietate de a mea. Eu nu am trimis niciun mail domnului Pitiş. Dacă fiul meu i-a trimiş să fie sănătoşi amândoi. Trebuie să dea explicaţii. I-a cerut bani pentru maşină? Păi, înseamnă că ştie că eu nu îi dau. Poze cu mine sunt în ţară cu miile. Unii le ţin pe tablete, alţii sub pernă….„, s-a rezumat Dragnea să spună după dezvăluirile făcute de Rise Project. (ev.zilei)