Traseul spre Ineleț pe la celebrele “scărițe”, din Munții Cernei, va fi omologat pentru turiști!

1099

Administrația Parcului Național Domogled-Valea Cernei a început demersurile pentru omologarea unuia dintre cele mai populare trasee turistice de pe Valea Cernei.

Avem în plan să omologăm traseul care merge la cătunul Ineleț, prin cunoscuta intrare La Scărițe și coborâre pe la Puntea lui Stoian! Este un traseu foarte frumos, care ne duce într-o altă lume, pe parcursul traseului vedem cătunul Ineleț, biserica din Ineleț și, de asemenea, partea de început este partea spectaculoasă, în care se urcă pe acele scări de lemn, pe care oamenii din sat le-au pus pentru a le fi mai ușor să ajungă în drumul principal și, astfel, a se lega de civilizație! Dorim omologarea acestui traseu, am fost la cartat, l-am marcat și acum urmează să facem notificarea către Serviciul Salvamont, apoi poate până la sfârșitul anului reușim, dacă nu să-l omologăm, cel puțin să începem demersurile pentru omologarea lui anul viitor.

Sunt foarte multe persoane care întreabă de acest traseu atunci când vin la Centrul de Vizitare! De asemenea, vedem și în teren că în zona scărițelor sunt foarte multe mașini parcate, e clar că oamenii le lasă acolo și apoi încep traseulși de aceea am zis să fie și în regulă, să fie evidențiat și oamenii să afle tot mai mult despre el, pentru că, într-adevăr, este un traseu special, peisajul care se vede din punctul de belvedere este unul deosebit și chiar vedem cum oamenii trăiesc un pic altfel, mai mult după regulile naturii, un pic ne rupem de tumultul acesta al vieții noastre cotidiene și acolo reușim să ne relaxăm și să ne conectăm mai mult cu natura!”, ne-a declarat Mariana Păsărin – specialist în cadrul Administrației Parcului Național Domogled-Valea Cernei.

Paul-Sever SMADU