Scriitorul Ioan Florian Panduru – omagiat la 25 de ani de la urcarea la cer, pe Valea Cernei!

595

Sala de ședințe a Primăriei orașului Băile Herculane a găzduit astăzi întâlnirea omagială pentru comemorarea trecerii unui sfert de secol de la trecerea în neființă a scriitorului IOAN FLORIAN PANDURU din Băile Herculane.

Au fost prezenți peste 50 de participanți, oameni de cultură, prieteni și cunoscuți, conducerile administrațiilor publice ale orașului Băile Herculane și comunei Mehadia, precum și distinsa fiică a celui omagiat – jurist Diana Panduru, în prezent secretarul comunei Mehadia, dar și nepotul Ioan Florian Panduru jr. Pe parcursul întâlnirii, cei prezenți au evocat activitatea literară a lui Ioan Florian Panduru, au relatat amintiri și momente de viață din perioada celor care l-au cunoscut și apreciat pe scriitorul de pe Valea Cernei.

Originar din satul Plugova, aparținător comunei Mehadia, Ioan Florian Panduru a fost liderul evenimentelor din anul 1989 în orașul de la poalele Domogledului, fiind investit în funcția de primar al Băilor Herculane, dar a demisionat la scurt timp din această funcție, alegând să se dedice până la sfârșitul vieții scrierilor literare și meseriei de profesor la catedra de limba română a Liceului HERCULES. Manifestarea s-a încheiat cu un pelerinaj la mormântul lui Ioan Florian Panduru din cimitirul vechi al orașului de pe malul Cernei. Acțiunea a fost organizată de Societatea Literar Artistică SORIN TITEL DIN BANAT, cu sprijinul primăriilor orașului Băile Herculane și comunei Mehadia.

Paul-Sever SMADU