Simpozionul de Biospeleologie și Carstologie Teoretică și Aplicată – elogiu adus lui EMIL RACOVIȚĂ!

151

La Sala de Conferințe a Hotelului Afrodita din stațiunea Băile Herculane au început astăzi lucrările Simpozionului internațional de Biospeleologie și Carstologie Teoretică și Aplicată, eveniment dedicat aniversării celor 150 de ani de la nașterea cunoscutului naturalist român Emil Racoviță.

Participă la acest eveniment 50 de specialiști în domeniu din Italia, Slovenia, Polonia, precum și din țara noastră, iar în deschiderea manifestării, viața și activitatea științifică a naturalistului Emil Racoviță au fost prezentate de Dumitru Murariu – directorul adjunct al Institutului de Speologie EMIL RACOVIȚĂ din București. Pe parcursul celor două zile de lucrări ale plenului simpozionului vor fi susținute 54 de comunicări, aproximativ jumătate dintre aceste lucrări fiind sub formă de postere, care pot fi vizitate pe parcursul manifestării. Despre aceste lucrări, Dumitru Murariu ne-a declarat :

În ultima zi a manifestării, duminică 30 septembrie, participanții la acest simpozion vor vizita Cazanele Dunării și Sistemul de carst Motru Sec – Baia de Aramă din Munții Mehedinți. Organizatorii manifestării sunt Institutul de Speologie EMIL RACOVIȚĂ și Societatea Română de Speologie – Carstologie, sub egida Academiei Române.

Paul-Sever SMADU