[FOTO] Ziua Cooperării Europene, sărbătorită la Oraviţa

254

Ziua Cooperării Europene este un eveniment organizat în luna septembrie de către programele Interreg pe tot cuprinsul Europei pentru a celebra cooperarea la granițele interne și externe ale Uniunii Europene. În anii precedenți au fost astfel de activităţi festive atât în România la Timișoara, Reșița şi Drobeta Turnu Severin, cât și în Serbia la Vârșeț, Veliko Gradiște și Kikinda.

Directorul executiv al BRCT Timişoara, Anca Lolescu, spune că joi, la Oraviţa, românii şi sârbii se vor întâlni pentru a conştientiza importanța spațiului verde pentru calitatea vieții.

„Joi, 20 septembrie, de la ora 11.00, la Oravița, români și sârbi se întâlnesc în parcul din Str. Zona Gării nr. 5 pentru a planta 34 de copaci, simbolizând succesul și trăinicia parteneriatelor româno-sârbe și a celor 34 de proiecte transfrontaliere din cadrul primului apel al Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia. Copiii prezenți la eveniment vor avea ocazia să coloreze asfaltul parcului, fiind răsplătiți pentru efortul lor cu dulciuri și cadouri simbolice”.

Ziua Cooperării Europene este organizată de către Secretariatul Comun din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timișoara, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice din România și Ministerul Integrării Europene din Serbia, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin și a Primăriei Oravița.

(Sebastian Dragomir)