[FOTO] „Zilele Palatului Cultural”, o manifestare dedicată Centenarului!

480

După ce în avanpremieră „Zilele Palatului Cultural” au debutat cu o deplasare la Alba-Iulia, sâmbătă 15 septembrie, organizată de preşedintele Asociaţiei Culturale “Reşiţa Română”, Nicolae Plujar pentru a depune o coroană de flori şi a se reculege în Capitala Marii Uniri, astăzi începe cea  de-a VII-a ediţie a manifestării  ce se va desfălura în perioada 20-23 septembrie.

Conducerea asociației formată din Nicolae Plujar împreună cu Daniela Drăghicescu, vicepreşedinte şi Octavia Chiţan, secretar, au prezentat programul şi au mulţumit tuturor celor implicaţi în susţinerea acestui eveniment de mare încărcătură emoţională pentru oraşul de pe Bârzava, mai ales în acest an de graţie 2018, fapt pentru care fiecare participant la cele 4 zile de festival, va primi o cocardă personalizată tricoloră.

Joi, 20 septembrie, de la ora 17, va avea loc o masă rotundă denumită Centenarul Unirii, urmată de o lansare de carte ,,Ion Marilă-un dascăl de nădejde şi un umanist înflăcărat” scrisă de urmaşii dascălului, profesor dr. Doina Frigură Iliasă şi inginer Ion Frigură Iliasă, urmată de o expoziţie de fotografie.
Seara se va încheia cu spectacolul de teatru „Ziditori ai Marii Uniri”.

Vineri şi sâmbătă sunt dedicate concertelor de fanfare şi cor, iar ultima seară de festival, duminică 23 septembrie, se va încheia cu un concert extraordinar al corului şi orchestrei Filarmonicii “Banatul” din Timişoara.
Evenimentul va începe la ora 19 pe esplanada din faţa Catedralei „Schimbarea la faţă”.

La toate evenimentele intrarea este gratuită!

Toţi membri Asociaţiei Culturale “Reşiţa Română” sunt urmaşii direcţi ai celor care au participat la Marea Unire şi care au participat la construcţia Palatului Cultural.

În memoria lor şi din respect pentru toţi locuitorii Reşiţei, manifestarea „Zilele Palatului Cultural” reprezintă un omagiu adus tuturor.

Cea de-a VII-a ediţie a manifestării “Zilele Palatului Cultural” începe joi 20 septembrie, iar în acest al Marii Uniri are pe lângă tradiţionalii parteneri ai  Centrului Cultural „Reşiţa Română”, Consiliul Judeţean Caraş-Severin,  Primăria Reşiţa şi susţinerea Episcopiei Caransebeşului.

Radio România Reşiţa este partenerul media al festivalului !

Anca Bica Bălălău