16 septembrie “Ziua europeană de prim ajutor”: şi tu poţi să salvezi vieţi!

În 16 septembrie, în fiecare an este marcată „Ziua europeană de prim ajutor”, desemnată în anul 2.000 de către forurile coordonatoare ale Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie pentru a atrage atenţia, prin manifestările organizate în această zi, asupra importanţei cunoaşterii regulilor de acordare a primului ajutor în acţiunile de salvare a persoanelor aflate în primejdie.

Luarea de măsuri imediate este principiul esenţial în acordarea primului ajutor. Pentru a fi capabil de recunoaşterea simptomelor şi semnelor de bază ale unui accident este vital să ai cunoştinţele necesare pentru a nu face ceva greşit.

Societăţile Naţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie sunt cei mai importanţi furnizori de servicii de prim ajutor în aproape toate ţările din lume.

Chiar şi un singur caz de deces pe şoselele ţării este o tragedie. Cursurile noastre de prim ajutor sunt deschise tuturor şi aşteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu persoane, grupuri şi comunităţi pentru a salva vieţi. Acordarea primului ajutor poate fi învăţată de fiecare dintre noi, pentru a diminua efectele accidentelor”, a declarat Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roşii Române.

Pentru a marca Ziua europeană de prim ajutor, majoritatea filialelor Crucii Roşii Române din ţară vor organiza exerciţii de simulare a unor accidente sau situaţii ce pot provoca victime, vor organiza cursuri de prim ajutor, vor acorda primul ajutor la diverse evenimente sportive etc.

De același autor

Related Articles