[FOTO-VIDEO] Membri Asociaţiei Culturale Reşiţa Română au plecat într-un simbolic pelerinaj spre Capitala Unirii, Alba Iulia

339

La 1 Decembrie se împlinesc 100 de ani de când s-a înfăptuit Unirea şi s-a născut România Mare. Pentru acest Vis al românilor, eroii neamului sunt cei care au luptat pe front, alţii prin diplomaţie, alţii strângând din dinţi sub ocupaţie. Mulţi dintre ei sunt anonimi. Mulţi au “intrat” ca nişte pietre în coloana pe care se sprijină România. Toţi sunt Eroi.

În memoria acestor Eroi ştiuţi şi neştiuţi în Centenarul Marii Uniri, o iniţiativă, ce este în avanpremiera manifestării Zilelor Palatului Cultural, are loc astăzi 15 septembrie şi este organizată de Nicolae Plujar, preşedintele Asociaţiei Culturale Reşiţa Română împreună cu membri acesteia.

În urmă cu o sută de ani au plecat doi reprezentanţi cu drept de vot, din cadrul ca Asociaţiei Culturale Reşiţa Română, la Adunarea de la Alba Iulia

Peste 50 de membri ai asociaţiei au plecat din zori într-un simbolic pelerinaj spre Capitala Unirii, Alba Iulia.


Preşedintele Asociaţiei Culturale Reşiţa Română, Nicolae Plujar a declarat în exclusivitate pentru Radio România Reşiţa:

“Este luna septembrie şi reşţenii au fost obişnuiţi ca Asociaţia Culturală Reşiţa Română să serbeze Zilele Palatului Cultural, iar cea de-a VII-a ediţie din acest an este dedicată Centenarului Marii Uniri.
În urmă cu o sută de ani au plecat doi reprezentanţi cu drept de vot, din cadrul ca Asociaţiei Culturale Reşiţa Română, la Adunarea de la Alba Iulia şi noi cei de astăzi am decis în cadrul asociaţiei noastre să începem Zilele Palatului Cultural cu o excursie organizată de membri noştri la Alba Iulia ca să depunem o coroană de flori în memoria înaintaşilor în semn de omagiu, astăzi 15 septembrie.
Radio România Reşiţa merge alături de noi fiindcă a fost în dreapta noastră întotdeauna, nu ne-a părăsit şi ne-a promovat şi sprijinit”.

După vizitarea tuturor obiectivelor turistice din Capitala Unirii, membri Asociației Culturale Reșița Română au făcut, în drum spre casă, un popas la Biserica Densuș, monument istoric  ridicat din piatră în secolul al-III-lea, pentru a aprinde o lumânare în memoria eroilor Marii Uniri.

Pe drumul către casă beneficiarii acestei călătorii ne-au mărturisit emoţiile zilei specificând cât de importantă este pentru fiecare dintre ei simbolistica sentimentului de unire al naţei române.

Cea de-a VII-a ediţie a manifestării Zilele Palatului Cultural începe joi 20 septembrie , iar în acest al Marii Uniri are pe lângă tradiţionalii parteneri , Centrului Cultural „Reşiţa Română”, Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi Primăria Reşiţa şi susţinerea Episcopiei Caransebeşului.

Anca Bica Bălălău

1 COMENTARIU

  1. Frumos si emotionant !!! Felicitari organizatorilor !!! Am fost,am vazut si m-am convins de tot ceea ar trebui sa stie si sa vada tot romanul !!!

Comentariile sunt închise.