Stareța mănăstirii Cârjei ucisă într-un accident rutier. Șoferul vinovat era băut

Stareța Mănăstirii Cârjei a murit într-un tragic accident rutier care a avut loc  luni, 27 august, în localitatea Șimian din județul Mehedinți. Un șofer, care s-a urcat băut la volan, a izbit violent mașina condusă de maica Anastasia Bărbuț, stareța Mânăstirii Cârjei.

Accidentul în care au fost implicate trei autoturisme a avut loc luni dimineață, pe DN56A, în localitatea Șimian din județul Mehedinți, a relatat Antena 1. Maica Anastasia Bărbuț, în vârstă de 43 de ani, circula regulamentar cu o mașină de teren.

La un moment dat, autoturismul a fost izbit de un șofer care a nu păstrat distanța și a fost proiectat pe contrasens, unde s-a ciocnit de un alt vehicul. Autoturismul stareței a fost ajuns într-un șanț de pe marginea drumului.

În urma impactului violent, femeia, în vârstă de 43 de ani, a murit, iar o altă persoană a fost transportată la spital.

Șoferul care a provocat accidentul s-a ales cu dosar penal, după ce a fost depistat cu o alcoolemie de 0,48 mg/l de alcool în aerul expirat.

Potrivit România TV, maica Anastasia Bărbuț slujea la Mănăstirea de la Cîrjei din anul 2011. Pe 31 decembrie 2017 a fost hirotonisită stareță de Î.P.S Nicodim, episcopul Severinului și Strehaiei.

Vezi mai jos imagini de la locul accidentului:

Pe pagina de internet a Episcopiei Severinului a apărut un anunț referitor la decesul maicii starețe:

”În dimineaţa zilei de luni, 27 august, în urma unui tragic accident de circulație petrecut pe DN56A, a trecut la Domnul maica Anastasia Bărbuță, stareța Mănăstirii Cîrjei.

S-a născut din părinți credincioși în localitatea Timișoara în Anul Domnului 1975, luna februarie, ziua a IX-a. Intrarea în monahism a avut loc la mănăstirea Tismana din judeţul Gorj, în anul 2007.

Este chemată în cinstea stăreției la Mănăstirea Cârjei în anul 2011, având o grijă deosebită de sfântul așezământ.

Slujba Prohodirii va avea loc la mănăstirea Coșuștea-Crivelnic miercuri, în ziua praznicului Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, începând cu orele 13.00.

Dumnezeu să o odihnească şi cu drepţii să o numere!” – au transmis reprezentanții Episcopiei.

De același autor

Related Articles