Al doilea român a decedat în tragedia de la Genova

927

UPDATE:

Numărul oamenilor care şi-au pierdut viaţa în Italia, după prăbuşirea viaductului de la Genova, a crescuţ ieri, la 40, după ce salvatorii au găsit corpul unei victime, iar şoferul român, aflat în stare gravă în spital, a decedat şi el. O familie din Torino, părinţii şi un copil, este, în cotinuare, dată dispărută, după ce maşina lor a fost scoasă de sub dărâmături în bucăţi. Pompierii au asigurat că vor continua căutările până când vor fi siguri că nu a mai rămas nimeni sub grămada de beton.

Ieri, în Italia, a fost doliu naţional, cu ocazia funeraliilor organizate pentru cetăţenii italieni victime ale catastrofei.

Reprezentanţii echipei consulare a României, care s-a deplasat la Genova, sunt în contact cu familia cetăţeanului român decedat ieri şi acordă asistenţa necesară în astfel de situaţii, inclusiv prin eliberarea certificatului de deces şi a documentelor pentru repatrierea trupului neînsufleţit – informează un comunicat al Ministerului român de externe. RRA

………………………………………………………………………………………………………………………….

În Italia este zi de doliu naţional, în cursul dimineţii fiind organizată o ceremonie funerară solemnă la centrul de expoziţie Fiera de Genova, în memoria victimelor tragediei care s-a produs marţi pe autostrada A10, în apropiere de oraşul Genova, relatează AFP.

Preşedintele şi premierul Italiei vor conduce funeraliile de staţ în Genova, pentru 18 victime ale prăbuşirii unui pod, care a avut loc marţi.

Cel puţin 38 de persoane au fost ucise când o parte a unei autostrăzi a căzut. Cinci persoane sunt încă date dispărute. Unele dintre familiile îndurerate au refuzat să participe la ceremonie.

Sicriele celor 18 persoane decedate au fost depuse într-un pavilion din Genova, înaintea începerii ceremoniei. Membrii familiilor au pus fotografii pe capacele sicrielor. Câteva familii au ales să nu participe la ceremonie şi, în schimb, organizează înmormântări private.

Ceremoniile vor fi o scurtă pauză în dezbaterile furioase privind prăbuşirea podului.

Miercuri seara, Guvernul a decretat starea de urgenţă pe o perioadă de un an la Genova, ceea ce oferă un cadru nornativ în vederea gestionării locului şi asistenţei destinate unui număr de 630 de persoane evacuate şi ale căror locuinţe, situate sub pod, sunt condamnate.

Guvernul vrea, de asemenea, să revoce concesiunea Autostrada per l’Italia a tronsonului unde se află podul surpat. Mai multe nume grele din Guvern au reclamat chiar o revizuire a tuturor concesiunilor.

”Noi nu putem să aşteptăm justiţia penală. Autostrade avea datoria şi obligaţia, angajamentul, să asigure întreţinerea acestui viaduct şi securitatea tuturor celor care călătoreau pe el”, a subliniat şeful Guvernului, Giuseppe Conte.

foto Romania Libera