[FOTO] Parcul Național Domogled – Valea Cernei – în emisiunea filatelică lansată astăzi de Romfilatelia!

605

ROMFILATELIA – societatea emitentă a timbrelor și efectelor poștale românești a inclus în planul său editorial pentru acest an emisiunea de mărci poștale PARCURI NATURALE DIN ROMÂNIA, Parcul Național Domogled – Valea Cernei fiind ales să deschidă această emisiune, care a fost lansată astăzi!

Această emisiune cuprinde patru timbre și o coliță dantelată! Sunt patru timbre cu patru specii – două de floră și două de faună, mai exact e vorba de Primula Auricula – numită și urechea ursului și Edraianthus graminifolius, subspecia kitaibelli – care nu are o denumire populară, iar la faună au fost alese rădașca și broasca țestoasă bănățeană!

Noi încercăm prin absolut orice metodă ni se ivește să promovăm această zonă și aceasta deoarece, pe lângă faptul că este cel mai mare parc național din România, valoarea peisagistică, faunistică și floristică este una extraordinară și ar fi păcat ca măcar noi, românii, să nu le cunoaștem!

Profităm de fiecare ocazie și cred că și ROMFILATELIA, în acest sens, ne va ajuta foarte mult la promovarea zonei! Vom încerca să găsim o metodă pentru ca cei pasionați de filatelie să poată procura emisiunea filatelică și de la Centrul de Vizitare! Parcul Național Domogled-Valea Cernei nu a mai apărut până acum în ediție filatelică, este prima dată când ni se solicită sprijinul într-o astfel de colaborare, dar sperăm să nu fie singura!“, a declarat pentru Radio Reşiţa Cosmina Răescu – specialist IT în cadrul Administrației Parcului Național Domogled-Valea Cernei.

Paul-Sever SMADU