Cel mai tare din parcare… în sezonul de vară, în stațiunea de pe Valea Cernei!

435

O problemă pe care o întâmpină mai ales în perioada sezonului estival conducătorii auto – atât localnicii, cât și turiștii stațiunii Băile Herculane – o reprezintă parcările autoturismelor, locurile de parcare actuale făcând cu greu față solicitărilor!

“Până în momentul de față nu s-au înregistrat probleme majore cu parcările, nu a fost înghesuială pe străzile și străduțele din oraș, dar este luna august, când va fi vârful de sezon și s-ar putea să ne înghesuim puțin prin oraș! Ca urmare a faptului că s-au deschis hoteluri noi, parcările sunt cam la limită, dar am observat că administratorii hotelurilor s-au interesat și au găsit parcări private. Momentan stăm destul de bine, să sperăm că facem față și în luna august! Introducerea parcării cu taxă nu a dus neapărat la fluidizarea traficului, deoarece sunt aceleași parcări care erau și până acum, doar că este o mică taxă care ne ajută să ne gospodărim în oraș, fapt care se va vedea abia de anul viitor, deoarece suntem acum în primul an la faza de încasat, până va fi pus în practică, va mai dura!”, ne-a declarat Ștefan Peneșel – viceprimarul orașului Băile Herculane.

Conducerea administrației publice a orașului de pe Valea Cernei are în vedere amenjarea unor noi locuri pentru parcare, dar aspectul financiar influențează negativ aplicarea acestei idei! “Sunt luate în calcul unele noi locuri de parcare, dar toate se rezumă la partea financiară! Facem tot posibilul ca să reușim să obținem noi locuri de parcare! Unele terenuri sunt care ar permite, dar trebuie să găsim și soluțiile bănești pentru a le amenaja corespunzător! Taxa pentru parcare este o mică soluție, deoarece costurile sunt mult mai mari pentru amenajarea unor noi parcări… cele pe care le avem momentan abia ne ajută să le trasăm pe cele existente!”, ne precizează Ștefan Peneșel.

Paul-Sever SMADU