Transportul lemnului pe uliţele satului îi scoate din pepeni pe localnicii unei comune din Caraş-Severin: Peste 40 de oameni au ieşit în stradă!

1268

Masa lemnoasă exploatată din comuna Bolvaşniţa, sâmbure de gâlceavă între săteni şi agentul economic care exploatează fondul forestier în zonă.

Urmare mai multor sesizări ale sătenilor din Bolvaşniţa, survenite redacţiei Radio Reşiţa, ne-am interesat şi am încercat să facem lumină în problema care de mai multe săptămâni constituie acul în carul cu fân pe raza comunei cărăşene. Este vorba despre transportatorii de lemn din parchete aflate în exploatare în zonă, ale căror mijloace de transport de peste 40 de tone distrug voit, sub privirile neputincioase ale sătenilor, uliţele localităţii. Degeaba au făcut localnicii sesizări şi chiar şi primarul comunei s-a implicat direct în rezolvarea problemei, agentul economic nu a luat nicio măsură concretă, spun sătenii supăraţi:

Şi cu toate că există un indicator de circulaţie care impune restricţia de tonaj şi o variantă ocolitoare, care necesită o minimă investiţie pentru a fi amenajată, agentul economic spune una şi peste noapte reia transportul materialului lemnos, în ciuda promisiunilor făcute, susţine şi viceprimarul Marius Mustaţă:

Viceprimarul comunei Bolvaşniţa, Marius Mustaţă, a mai precizat pentru Radio Reşiţa că agentul economic care exploatează în zonă a promis că va întrerupe temporar transportul materialului lemnos până la găsirea unei soluţii, iar noi vom urmări subiectul şi vom reveni cu informaţii. (Hardy Cvoica)