Proprietarii de câini și pisici de pe Valea Cernei pot steriliza animalele la Padocul de la Mehadia!

373

Proprietarii de câini și pisici de pe Valea Cernei pot să sterilizeze animalele la Adăpostul pentru câini comunitari de la Mehadia, unde sunt asigurate condiții pentru asistență medical-veterinară de specialitate.

“În fiecare miercuri și joi, în interiorul timpului alocat de medicul veterinar principal, se fac castrări! Castrările sunt gratuite atât pentru căței, cât și pentru pisici! Sunt și alte servicii medicale, gen operații ușoare, chestii de întreținere de zi cu zi, pe care medicii veterinari le pot face în cadrul Adăpostului și gratuit. Castrările se fac în general joi, fiindcă este o zi alocată în cea mai mare parte a timpului operațiunii de castrare! Sunt oameni care vin cu animalele la castrare, nu atât de mulți cât ne-am dori… Nu pot spune un număr exact al animalelor aduse săptămânal… 3-4-5 sunt când aduc… ținând cont și de faptul că în fiecare săptămână se castrează câini care sunt aduși în adăpost pentru a rămâne definitiv!”, ne-a declarat Lascăr Stoica – administratorul Adăpostului pentru câini comunitari de la Mehadia.

O amplă campanie de sterilizare va avea loc în Băile Herculane la sfârșitul lunii august, când va avea loc o campanie-maraton pe durata a 2-3 zile de sterilizare a cinilor și pisicilor.

Paul-Sever SMADU