Vaccinarea copiilor în Caraş-Severin trece la un alt nivel! Organizaţia Mondială a Sănătăţii, DSP şi Unicef România vor interveni în 4 zone de risc!

Direcţia de Sănătate Publică, filiala Caraş-Severin cu sprijinul Ministerului Sănătăţii, în colaborare cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Unicef România va demara o nouă campanie de vaccinare!

În judeţul nostru au fost identificate deja 4 zone de risc, în care un număr mic de copii au fost vaccinaţi împotriva rujeolei dar şi a altor boli infecţiose, a precizat astăzi, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, şeful DSP, Dănilă Miloş .

În județul Caraș-Severin, DSP în colaborare cu instituția Prefectului a identificat 4 zone de risc vulnerabile: cartierul Mociur din municipiul Reșița, cartierul Măgura din Bocșa, comuna Dognecea și comuna Răcășdia. Toate aceste patru zone au fost identificate de noi ca având un grad redus de vaccinare la copii aşa că vom lua atitudine”, a precizat în urmă cu puţin timp, şeful DSP, Dănilă Miloș.

O astfel de campanie s-a desfășurat în județul Bacău, şi a fost un real succes, doar în prima zi a inițiativei Ministerului Sănătății au fost vaccinați aproximativ 50 de copii. Urmează județele Vaslui, Mehedinți și Caraș-Severin.

Vă reamintim că în paralel, Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin alături de societatea civilă desfãşoară şi o campanie de informare şi conştientizare a pupolaţiei despre importanţa imunizării.

Daiana Roşca

 

 

 

 

Cele mai citite

Related Articles