[FOTO] Gărâna Jazz Festival: Jazz DO IT!

297

A devenit o tradiție ca iubitorii de jazz și natură din toată lumea să își dea întâlnire în fiecare vară la peste 1000 de metri altitudine la Gărâna Jazz Festival.

Atmosfera celei de-a doua zi de festival a confirmat, dacă mai era nevoie, că acolo unde se cântă muzica jazz civilizația și boemia fac împreună casă bună. Seara de vineri 13 iulie a fost cu ghinion doar pentru cei care nu au urcat la Gărâna, pentru că cei care au făcut-o s-au bucurat din plin de o vreme excelentă ce a învăluit muzica lui Emil Bîzgă Quartet și Exit Oz, la Hanul La Răscruce , iar în Poiana Lupului au cântat Vincent Courtois, Erdmann, Fincker: BANDES ORIGINALES , Avishai Cohen’s Big Vicious (Israel), Kekko Fornarelli Trio Italia și clujeanca Elena Mindru Finnection feat. Adam Baldych Music (România, Finlanda, Polonia).

Maestrul Florian Lungu a fost prezentatorul fiecărui artist, dând astfel o înaltă și prețioasă încărcătură emoțională fiecărui moment artistic.
Publicul generos cu aplauzele, civilizat și extrem de bucuros de atmosfera din munții Banatului.

Fiecare spectator, fie el din Reșița, Berlin, Arad sau București ne-a mărturisit că acest festival înfățișează o Românie frumoasă, că aici s-au legat prietenii de-o viață și sunetul muzicii jazz reprezintă o aură specifică Banatului de Munte cu răsunet pe toate continentele planetei.

Marius Giura, sufletul evenimentului ne-a mărturisit în exclusivitate pentru Radio România Reșița:

„Premisele după prima zi sunt excelente, toată lumea este încântată de concerte, sper să fie și în continuare. Ultima zi de festival , prin prisma notorietății artiștilor, va fi una de mare forță”.

Ajuns la cea de-a XXII -a ediție, Gărâna Jazz Festival prilejuiește publicului o experiență de festival unică în Europa: concerte ale unor titani ai jazzului, descoperiri muzicale și o vacanță printre păduri, lacuri de munte, într-un sat cu o istorie fascinantă. Peste 80 de muzicieni din întreaga lume sunt prezenţi la Gărâna Jazz Festival, unul dintre cele mai cunoscute şi iubite festivaluri de jazz din Europa Centrală şi de Est.

Concluzia generală, prin prisma experienței muzicale a Maestrului Florian Lungu este că această a XXII ediție trebuie Să Fie Într-un Jazz Bun.
Așadar Gărâna Jazz Festival: Jazz DO IT!!

Evenimentul este organizat de Fundația Culturală Jazz Banat .Radio România Reșița este partenerul media al Gărâna Jazz Festival

Anca Bica Bălălău