Piatră de încercare pentru profesori: examenul de titularizare

159
[Update]

În Caraș-Severin 64 de cadre didactice au abandonat cursa şi una a fost eliminată la proba scrisă a examenului de titularizare.

La această probă au participat numai 329 de persoane din cele 395 admise şi s-a înregistrat un caz special, respectiv o persoană cu probleme de vedere care a primit acceptul de a avea subiectele scrise pe o coală mai mare(A3) iar timpul de rezolvare a subiectelor a fost de 5 ore şi nu 4 cum prevede legea.

Lucrările sunt corectate în alte centre de evaluare din ţară, iar rezultatele finale vor fi afişate marţi, 17 iulie. În 17 şi 18 se pot depune contestaţii, iar rezultatele finale vor fi afişate în 24 iulie.

După absolvenţii de clasa a 8-a şi a 12-a, a venit rândul cadrelor didactice să aibă emoţii.

Astăzi acestea vor susţine proba scrisă pentru titularizare, după ce în timpul anului au fost efectuate inspecţiile la clase.

În Caraş-Severin s-au înscris 413 candidaţi din care 205 au fost repartizaţi la centrul de examen de la Traian Vuia, iar 208 la cel de la Colegiul Naţional Mircea Eliade.

Cifra se poate modifica în funcţie de absolvenţii promoţiei din acest an care, în mod excepţional, pot participa la acest concurs.

Pentru a putea deveni titulari, candidaţii trebuie să obţină minim nota 7.

Daniela Tudor