CM Rusia 2018: Suedia trece de Elveția cu 1-0 și e în sferturi

Selecţionata Suediei s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, după ce a învins Elveţia cu scorul de 1-0 (0-0), marţi, pe stadionul din Sankt Petersburg.

Unicul gol a fost marcat de Emil Forsberg (66), la capătul unui meci lipsit de spectaculozitate.

Elveţienii, fără doi jucători importanţi, Lichtsteiner şi Schaer, au avut o posesie mai bună a mingii, dar scandinavii şi-au creat ocazii mai multe şi mai mari.

Nordicii au avut primele oportunităţi, dar Berg a ratat în min. 8, când a scăpat în careu şi a tras complet greşit, în min. 9, când a fost blocat de Akanji, iar Ekdal a şutat peste poartă, şi apoi, cea mai mare şansă, în min. 28, când a reluat din careu, dar a scos Sommer.

Prima ocazie a elveţienilor a venit în min. 34, când Xhaka a şutat de la peste 30 m, dar balonul s-a dus pe deasupra porţii. Dzemaili (38) a fost găsit în careu de Zuber, dar a trimis peste poartă din poziţie ideală.

Forsberg (40) a beneficiat de o lovitură liberă, însă mingea a fost deviată de Dzemaili, puţin pe lângă. Ultima ocazie a primei reprize a fost un voleu al lui Ekdal (41), care a reluat din voleu de la 7 metri, la centrarea lui Lustig.

În partea secundă, Toivonen (49) a şutat peste poară din careu, iar în min. 66, Suedia a deschis scorul, prin Forsberg, cu un şut de la 17 metri, deviat decisiv de Akanji.

”Nati” s-a aruncat în atac, iar Rodriguez a şutat de la distanţă (69), dar a prins Olsen. Forsberg (79) a respins din faţa porţii reluarea lui Embolo, după un corner, iar Olsen a fost salvator la lovitura de cap a lui Seferovic, din centrarea lui Rodriguez (90+1).

În prelungiri, Olsson a scăpat pe contraatac şi a fost faultat din spate de Lang, care a primit cartonaş roşu, arbitrul a dictat iniţial penalty, dar a revenit apoi şi a dat lovitură liberă din marginea careului, iar şutul lui Toivonen a fost respins de Sommer, la ultima fază a partidei.

În sferturi, Suedia va înfrunta câştigătoarea dintre Anglia şi Columbia.

Elveţia nu a reuşit să marcheze în fazele eliminatorii ale turneelor de Cupă Mondială de 64 de ani.

Suedia – Elveţia 1-0 (0-0)
A marcat: Emil Forsberg (66).
Sankt Petersburg, Stadionul Sankt Petersburg: 64.042 spectatori
Cupa Mondială FIFA 2018, optimi de finală

Au evoluat echipele:
Suedia: 1. Robin Olsen – 2. Mikael Lustig (16. Emil Krafth, 82), 3. Victor Lindeloff Nilsson, 4. Andreas Granqvist (căpitan), 6. Ludwig Augustinsson – 17. Viktor Claesson, 13. Gustav Svensson, 8. Albin Ekdal, 10. Emil Forsberg (5. Martin Olsson, 82) – 9. Marcus Berg (22. Isaac Kiese Thelin, 90), 20. Ola Toivonen. Selecţioner: Janne Andersson.
Rezerve neutilizate: 12. Karl-Johan Johnsson, 23. Kristoffer Nordfeldt – 18. Pontus Jansson, 21. Jimmy Durmaz, 14. Filip Helander, 21. Jimmy Durmaz, 15. Oscar Hiljemark, 19. Marcus Rohden, 11. John Guidetti.
Elveţia: 1. Yann Sommer – 6. Michael Lang, 20. Johan Djourou, 5. Manuel Akanji, 13. Ricardo Rodriguez – 11. Valon Behrami (căpitan), 10. Granit Xhaka – 23. Xherdan Shaqiri, 15. Blerim Dzemaili (9. Haris Seferovic, 73), 14. Steven Zuber (7. Breel Embolo, 73) – 19. Josip Drmic. Selecţioner: Vladimir Petkovic.
Rezerve neutilizate: 12. Yvon Mvogo, 21. Roman Burki – 3. Francois Moubandje, 4. Nico Elvedi, 17. Denis Zakaria, 8. Remo Freuler, 16. Gelson Fernandes, 18. Mario Gavranovic.

Arbitru: Damir Skomina; arbitri asistenţi: Jure Praprotnik, Robert Vukan (toţi din Slovenia); arbitru de rezervă: Nawaf Shukralla (Bahrain); arbitru asistent de rezervă: Yaser Tulefan (Bahrain)
Arbitru video: Daniele Orsato (Italia); arbitri asistenţi: Roberto Diaz (Spania), Bastian Dankert (Germania), Massimiliano Irrati (Italia)
Cartonaşe galbene: Lustig (31), Behrami (61), Xhaka (68).
Cartonaş roşu: Lang (90+4).

Cele mai citite

Related Articles