Reunirea Comisiei parlamentare speciale privind legile justiţiei

48

Comisia parlamentară specială privind legile justiţiei, condusă de deputatul Florin Iordache, se reuneşte din nou pentru a vota modificările aduse Codului Penal.

Schimbările în legislaţia penală sunt, de altfel, şi pe agenda sesiunii parlamentare extraordinare, care începe astăzi.

Comisia ar trebui să finalizeze astăzi dezbaterile la Codul Penal şi să elaboreze un raport. Proiectul se află deja pe ordinea de zi de mâine a Senatului pentru vot. Este de aşteptat ca cele mai aprinse discuţii să aibă loc asupra art.297 privind abuzul în serviciu.

Preşedintele comisiei, social-democratul Florin Iordache, spunea că sunt peste 30 de amendamente doar la acest articol şi se aşteaptă şi un punct de vedere din partea Ministerului Justiţiei. De altfel, la acest sfârşit de săptămână, ministrul Tudorel Toader declara la un post de televiziune că Ministerul Justiţiei va propune să existe un prag pentru abuzul în serviciu, a cărui valoare să fie echivalenul salariului minim brut pe economie.

Comisia parlamentară privind legile justiţiei a dezbătut şi votat până în prezent 270 de articole din Codul Penal din cele peste 400. Şedinţa de astăzi va începe peste aproximativ jumătate de oră.

foto Mediafax