Informare acasă! Siguranță în lume!

88

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu alte instituții publice, desfăşoară în perioada mai – octombrie 2018 Campania Naţională “Informare acasă! Siguranță în lume!“, destinată românilor care doresc să muncească, să studieze și să locuiască în străinătate.

Campania își propune să informeze asupra drepturilor pe care persoanele care vor să se stabilească în afara granițelor le au în țările membre UE, precum și asupra riscurilor la care se expun odată cu decizia de a munci în străinătate. De asemenea, vor fi informați în legătură cu siguranța la locul de muncă, riscurile unor boli profesionale, protecția față de abuz și exploatarea prin muncă sau orice de alt tip, susținerea accesului nediscriminatoriu al lucrătorilor români pe piața muncii, precum și numerele de urgență în caz de necesitate.

Proiectul se derulează în două etape: prima – în lunile mai-iunie, destinată tinerilor, iar a doua – în septembrie-octombrie, destinată adulţilor.

Evenimentul de lansare a campaniei în judeţul Caraş-Severin va avea loc astăzi, de la ora 10.00, în Sala de şedinţe de la etajul I al Palatului Administrativ.

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni este așteptat, azi, şi la Arad. Natalia Intotero va lansa campania națională “Informare acasă! Siguranță în lume”.

Evenimentul va avea loc în sala de conferințe a Universităţii Aurel Vlaicu, de la ora 17.

(Sebastian Dragomir)