Caraş-Severin: Terenuri arabile cultivate, grădini şi păşuni afectate de ploi şi grindină

519

Precipitaţiile căzute în ultimele 24 de ore pe raza judeţului Caraş-Severin au înregistrat valori cuprinse între 37 şi 59 de litri pe metru pătrat pe raza unităţilor administrativ-teritoriale: Oraviţa, Moldova-Nouă, Doclin şi Băuţar.

Liviu Munteanu – purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin a precizat pentru Radio Reşiţa că, la nivelul insitituţiei au fost trimise trei rapoarte operative privind pagubele produse de ploi, grindină şi revărsări de cursuri de ape. Este vorba de terenuri arabile cultivate la Biniş şi Eftimie Murgu în suprafaţă de 20 de hectare şi alte peste 10 hectare de păşuni. La Băuţar, grindina a distrus culturile de legume din grădinile familiare.

Cantităţile de apă căzute în Caraş-Severin au fost însemnate, de 59 l/mp în zona Oraviţei, 59,8 l/mp la Caraşova, 74 l/mp la Crivaia şi 47 l/mp la Moldova Nouă.

Liviu Munteanu a mai spus că, la nivelul Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin se aşteaptă toate rapoartele constatatoare, emise de primăriile afectate din judeţ, pentru a putea fi transmise mai apoi şi evaluate de ministerul de resort. (Hardy Cvoica)