Copiii din Țara Gugulanilor se vor întrece azi în alergare montană

299

Joi, 14 iunie se desfășoară un concurs de alergare montană pentru copiii din Ţara Gugulanilor. Este vorba despre o inițiativă a profesorului Cristian Brecica de la Școala gimnaziala din Vîrciorova:

”Nu este neapărat o premieră, ci o continuare a unei idei de a alerga prin munți, începută de Clubul Alternative din Timișoara și continuată de Clubul Tibiscus din Timișoara. Mai întâi Hercules Maraton a fost în zona Băile Herculane, apoi Vertical Race pe Muntele Mic. Eu fiind în acest an profesor la Școala din Vîrciorova am considerat că ar fi interesant ca alergarea montană să pătrundă pe băncile școlii. Astfel am gândit o competiție destinată copiilor, de la clasa zero până la clasa a VIII-a. La nivel de copii este pentru prima dată când este organizată la noi în zonă o competiție de alergare montantă. Vreau să fie pentru copiii gugulanilor pentru că avem munți semeți, care depășesc 2000m. Dorim ca acest concurs să fie un început în promovarea alergării montane, în construirea unui club în zona Caransebeșului.”  

O să fie o cursă în circuit, pe distanțe cuprinse între 200 și 1500 m, la care sunt așteptați să participe copii de la școlile din toată Valea Timișului, de la Teregova până la Sacu , în jur de 250 -300 de copii.

Concursul de alergare montană pentru copiii din Ţara Gugulanilor va avea loc în data de 14 iunie,de la ora 11.30, în localitatea Vîrciorova.

Primăria din Bolvașnița susține evenimentul, alături Asociația Câinii SAR Gugulania, Asociația „Simt la fel” Caransebeș, sponsori, persoane fizice.

Cristina Corocan