Banat Agralim şi-a deschis porţile pentru marele public!

204

Cea de-a 16-a ediție a BANAT AGRALIM, manifestare expozițională cu participare internațională, şi-a deschis porțile pentru marele public, astăzi, în Campusul USAMVBT din Timișoara, Calea Aradului nr. 119.

Expo BANAT AGRALIM se desfășoară în perioada 8 – 10 iunie 2018 și este organizată de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României” din Timișoara, sub egida Ministerului Cercetării și Inovării, în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Consiliului Judeţean Timiş și Primăria Municipiului Timișoara, cu sprijinul Direcției pentru Agricultură Județeană Timiș, Camerei Agricole a Județului Timiș, Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș, Oficiului Județean de Zootehnie Timiș, Asociației Producătorilor de Cereale și Plante Tehnice Timiș, Asociației Crescătorilor de Vaci cu Lapte Timiș, Asociației Crascătorilor de Bovine „Narcisa” Timiș, AJOC – Ovis Banatim, Asociației Crescătorilor de Ovine OVITIM Miorița Coștei Timiș.

Manifestare expozițională devenită tradițională, de referinţă pentru sectorul agricol și domeniile conexe din România și din vestul țării, Expo Banat Agralim reunește peste 150 de expozanți din țară și străinătate – producători, distribuitori, fermieri, reprezentanțe în România ale unor branduri renumite, firme, meșteșugari, organizații și instituții de profil, care își prezintă produsele și serviciile din domeniul agro-alimentar, creșterea animalelor, producerea și distribuția de mașini și utilaje agricole și horticole, alimentație publică, măsurători terestre și cadastru, altele.

„Este foarte important ca în cele trei zile să găsim cele mai mari firme din judeţul nostru şi nu numai într-un singur loc şi mai ales colaboratorii dumnealor să poată să îşi facă noi contracte. Dacă mă gândesc să fac o comparaţie între Banat Agralim şi o expoziţie pe care am vizitat-o nu demult într-o altă ţară, să ştiţi că nu există foarte mari diferenţe. Avem expozanţi din toate categoriile şi ne bucurăm de acest lucru. Important este faptul că anul acesta au venit înspre noi firme care în anii trecuţi ne-au evitat sau poate nu au avut timpul necesar să fie prezente. Ne străduim, pentru câteva zile, să aducem ştiinta, practica şi arta în agricultură la un loc”, a spus Florica Chiriţă, preşedintele executiv al CCIA Timiş.

Tematica Expo Banat Agralim vizează promovarea şi evidenţierea performanţelor din domeniile: agricultură, creșterea animalelor, industrie alimentară și ambalaje, produse ecologice, cinegetică, cercetare-inovare-extensie universitară-finanțare, produse tradiționale.

„Ţin să mulţumesc pentru profesionalismul de care au dat dovadă organizatorii, ne dorim ca acest parteneriat cu Camera să continue şi să se consolideze. La această ediţie a Banat Agralim a fost organizată o zonă închisă, protejată, un pavilion nou, specializat pe cercetare. Suntem mândri ca în acest an să susţinem expoziţia sub egida Ministerului Cercetării”, a declarat Cosmin Popescu, rectorul USAMV a Banatului.

Pe durata celor trei zile, publicul profesionist va putea participa la demonstrații „în câmp” cu mașini și utilaje agricole, prezentări de firmă și produs, seminarii cu tematică specifică. Pentru publicul larg, se organizează concursuri de echitație și dresaj canin, show-uri gastronomice, momente artistice, tombolă.

Organizatorii s-au străduit ca această nouă ediție a Expo Banat Agralim să aducă împreună științele vieții, iar expozanții vor încerca să demonstreze din plin acest lucru.

La evenimentul inaugural, sunt așteptaț înalți oficiali din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Cercetării și Inovării, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerul Culturii, Î.P.S. Mitropolitul Banatului, parlamentari de Timiș, oficiali ai administrației publice locale, corpul diplomatic acreditat la Timișoara, personalități ale mediului academic și de cercetare, asociații profesionale, firme, delegații de afaceri străine (CCI Kikinda este prezentă cu stand colectiv), mass media.

Program de vizitare: vineri și sâmbătă între orele 1000 – 2000, duminică între orele 1000 – 1800. Intrarea este liberă.

Program:

Vineri, 8 iunie

10:00         Deschiderea expoziției pentru public

11:00         Deschiderea oficială (în fața pavilion principal)

18:00         Momente folclorice cu Liliana SAMSON și formația

20:00         Închiderea expoziției

Sâmbătă, 9 iunie

10:00         Deschiderea expoziției

10.00 – 14.00 DRESAJ CANIN oferit de Royal Canin

12:00         Extragerea câștigătorilor Tombolei BANAT AGRALIM

12:30 – 18:00 ZIUA CALULUI

12:30 Proba 1: Voltije Cupa FER program impus

13:00 Proba 2: Voltije Cupa FER program liber

14:30 Pony Show

15:00 Proba 3: Voltije Cupa FER Pas-de-Deux

15:30 Proba 4: Voltije Cupa FER Echipe

16:00 Proba 5: Test debutanti obstacole

16:30 Demonstrație voltije debutanți (internațional)

17:00 Demonstratie obstacole

17:30 Demonstrație atelaje

18:00 Festivitate de premiere participanți Ziua Calului

18:00 Momente folclorice cu Liliana SAMSON și formația

20:00 Închiderea expoziției

Duminică, 10 iunie

10:00         Deschiderea expoziției

16:00         Momente folclorice cu Liliana SAMSON și formația

18:00         Închiderea expoziției

(Sebastian Dragomir)