Prima întâlnire de afaceri după doi ani de la preluarea mandatului

100

Primarul Resitei, Ioan Popa a invitat astăzi oamenii de afaceri de pe raza municipiului pentru a-şi prezenta proiectele şi pentru a afla cu ce probleme se confruntă în special, la doi ani de la alegerea sa în fruntea urbei.

Ioan Popa a mulţumit în primul rând celor prezenţi , veniţi într-un număr neaşteptat de mare, după cum singur a mărturisit şi a trecut în revistă proiectele derulate sau în derulare de până acum, facilităţile pe care le-a oferit mediului de afaceri şi a insistat pe şcoala duală, care le dă posibilitatea de-aşi forma singuri forţa de muncă de care au nevoie. A prezentat apoi cele 60 de proiecte cu o valoare de peste 140 de milioane de euro-depuse pe diferite programe de finanţare internă şi externă şi le-a ascultat doleanţele. Lipsa parcărilor , a forţei de muncă dar şi licitaţiile publice, au fost între principalele probleme ridicate de participanţi, care, la final s-au declarat mulţumiţi de această întâlnire.

Este bine-venită, foarte bine-venită. Aşa aflăm şi noi care sunt proiectele de dezvoltare a Reşiţei. Pentru că dacă Reşiţa se dezvoltă, ne dezvoltăm şi noi”. “Suntem interesaţi de acest subiect. ne bucurăm că ne-a băgat şi pe noi cineva în seamă, că ni s-a cerut părerea.Chiar a fost utilă şi pe viitor le dorim mai dese”. “Suntem bucuroşi că ni s-au prezentat proiecttele. Credem că multe au şanse să se realizeze, dacă reuşim să găsim să angajăm oameni care să construiască totate astea. În momentul de faţă noi căutăm cu disperare să angajăm oameni şi nu reuşim. Nu vin nici măcar să întrebe de salariu sau condiţii de muncă” – au fost declaraţiile unora dintre ei.

La rândul său, primarul Ioan Popa a explicat că ideea a fost furată de la alte oraşe şi că astfel se pot obţine idei şi pentru ei, şi pentru administraţia locală.

Dacă nu vin de la oameni de afaceri idei, atunci de unde să vină. Oamenii de afaceri sunt oameni dinamici şi sunt convins că vom acumula foarte multe idei pe care le putem pune în practică şi în acelaşi timp pot să aflu prin aceste întâlniri probleme structurale pe care le au şi pe care le-am putea rezolva ca administraţie publică” – a explicat Ioan Popa.

Primarul Reşiţei a promis că astfel de întâlniri vor avea loc de cel puţin două ori pe an de acum încolo. (Daniela Tudor)