Vaccinul împotriva hepatitei B administrat bebeluşilor a ajuns şi în Caraş-Severin!

Vaccinul împotriva hepatitei B administrat bebeluşilor, imediat după naştere a ajuns şi la Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin.

Toţi medicii de familie din judeţ vor intra în această săptămână în posesia acestui ser pentru a putea continua procesul de imunizare. Cele 2000 de doze de vaccin antihepatitic B sunt suficiente până la sfârşitul anului, deşi nu este exclus ca stocul direcţiei să mai fie îmbunătăţit de Ministerul Sănătăţii cu încă o tranşă susţine purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

Vă reamintim că acest vaccin este administrat nou-născuţilor în primele şapte zile de viaţă. Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 198.000 de doze de vaccin antihepatitic B ce vor fi repartizate în această perioadă spitalelor din toată ţara.

Hepatita virala B este o boala severă, cauzată de infecţia cu virusul hepatitic B. Această infecţie poate determina formarea de ţesut cicatriceal în ficat, disfuncţie hepatică, ciroza hepatică, cancer hepatic (hepatocarcinom) şi chiar decesul.

Din nefericire, mamele pot transmite infecţia fătului în momentul naşterii. Nu se cunoaşte în totalitate modul de transmitere al virusului hepatitic B la nou-născut: până acum există dovezi că majoritatea infectărilor perinatale s-au produs în momentul naşterii, dar există şi unele dovezi care susţin că s-ar putea transmite şi în timpul sarcinii!

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles