Ziua Mondială a Mediului marcată educativ la APM Reşiţa

451

Agenția pentru Protecția Mediului Caraș-Severin informează că în fiecare an, la 5 iunie, se celebrează la nivel mondial Ziua Mediului Înconjurător.

Despre eveniment, Mirela Ianoşi – consilier superior APM Reşiţa:

Această zi are scopul de a aprofunda unele reflecţii asupra protecţiei mediului înconjurător, dar şi un îndemn de a acţiona unitar pentru salvarea patrimoniului natural al planetei, fenomen care în ultimii ani a devenit una din priorităţile noastre la nivel mondial.

Aniversarea acestei zile a fost stabilită în 1972 în cadrul Adunării Generale a Naţiunilor Unite, cu scopul de a marca deschiderea Conferinţei de la Stockholm asupra Mediului care a condus la crearea Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).

Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) este autoritatea globală de mediu la nivel mondial care stabileşte agenda globală de mediu şi promovează implementarea coerentă a dimensiunii de mediu a dezvoltării durabile în cadrul sistemului ONU.

Începând din 1987, Ziua mondială a mediului înconjurător a fost găzduită de câte o ţară, unde au avut loc festivităţile oficiale la nivel mondial.

UNEP recomandă în fiecare an tema Zilei mondiale a mediului înconjurător. Tema din 2018 a acestei zile este “Beat Plastic Pollution” – „Combaterea poluării cu plastic” și are ca scop sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa respectării mediului înconjurător.

Ziua Mondială a Mediului din acest an, este un îndemn în plus de a fi cu mult mai atenți la efectele pe care dezvoltarea economică le poate avea asupra naturii.

După decenii de dezvoltare economică haotică, ar fi extrem de greu să îi redăm naturii frumusețea și vigoarea de altădată, însă, din fericire, nu este prea târziu să conservăm ceea ce a rămas nedistrus și să avem o nouă abordare a relației activități umane-mediul înconjurător”.

Pentru a marca acest eveniment Agenția pentru Protecția Mediului Caraș-Severin în parteneriat cu TMK Hydroenergy Power SRL, parte a Grupului Cez în România va desfășura la sediul agenției, marţi 5 iunie, o serie de activități de conştientizare și de educație ecologică a copiilor din unitățile școlare: Colegiul Național „Traian Lalescu” și Grădinița PP Semenic din Municipiul Reșița, cu privire la protejarea mediului și conservarea biodiversității, a transmis pentru Radio Reşiţa Marius Vodiţă – director executiv APM Caraş-Severin.

Acțiunea se va consuma de la ora 10.30 la sediul agenţiei din cartierul Moroasa al municipiului de pe Bârzava!

(Hardy Cvoica)