Zborul avioanelor se va pregăti la Caransebeş

714

O iniţiativă privată în domeniul învăţământului tehnologic poate să prindă viaţă la aeroportul din Caransebeş chiar din toamna acestui an.

Acolo, se vor pregăti tehnicieni de aviaţie acreditaţi la nivel naţional şi personal tehnic aeronautic de certificare beneficiari de acreditare europeană.

Primarul Felix Borcean, spune că administraţia locală acordă tot sprijinul pentru realizarea Liceului Tehnologic Max Auschnit, şi a celorlalte proiecte pe care doreşte să le iniţieze investitorul Daniel Olariu.

Cursurile de la viitorul Liceu Tehnologic Max Auschnit vor fi susţinute de cadre didactice autohtone şi foste cadre, ingineri şi maiştri militari ale căror acreditări urmează a fi eliberate în scurt timp de Autoritatea Aviaţiei Civile Române. Dacă vor fi cereri suficiente, cursurile vor începe din toamna acestui an.

Pentru a încuraja înscrierea la cursuri, în primul an nu se pune problema de taxe, spune Daniel Olariu. Pregătirea teoretică va dura 4 ani la care se va adăuga un an de practică.

Absolvenţii vor beneficia de contracte de angajare la cele mai prestigioase firme de aviaţie, cererea în domeniu depăşind cu mult oferta actuală de pe piaţa muncii, spune Olariu.

(Marius Căruntu)