[FOTO] În această seară, de la ora 22,despre „Secretul fericirii la Reșița” cu Dorotheea si Ștefan Iordănescu „Secretul fericirii la Reșița”

351

Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea.
Din acest motiv şi din respect pentru toţi ascultătorii, din țară și din afara granițelor, în Anul Centenarului Marii Uniri, aducem pe calea undelor în casele şi sufletele voastre, oameni de valoare, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.

În această seară, de la ora 22,despre „Secretul fericirii la Resita” cu Dorotheea și Ștefan Iordănescu „Secretul fericirii la Resita”, dar și despre un proiect de anvergură dedicat Anului Centenar inițiat și este coordonat de regizorul Ștefan Iordănescu.
Este un proiect artistic major, la nivel național, dedicat Anului Centenar 1918-2018, fiind o coproducție teatrală realizată de Teatrul “Anton Pann” Râmnicu Vâlcea împreună cu Teatrul Clasic “Ioan Slavici” din Arad, Teatrul Tineretului Piatra Neamț și Teatrul de Vest din Reșița. Echipa este formată dintr-un grup de 25 de artiști creatori – dramaturg, regizor, scenograf, regizor video producție, actori, echipă de producție și tehnică din patru teatre active din Regiunile istorice ale României. Actorii celor patru teatre partenere vor construi textul împreună cu dramaturgul, folosind tehnici de improvizație și documentare pentru a articula o narațiune cu care publicul să poată relaționa ușor și pentru a pregăti împreună spectacolele pentru reprezentare în Regiunile istorice ale României și în Capitală. Proiectul cuprinde repetiții, realizarea producției teatrale în cele patru teatre, iar începând din luna septembrie vor avea loc premiere și câte două reprezentații în cele patru orașe, respectiv Arad, Piatra Neamț, Râmnicu Vâlcea și Reșița. În luna decembrie 2018 vor avea loc trei spectacole de gală la Teatrul Bulandra din București.
Proiectul este astfel gândit încât să ofere continuitate și în anul 2019 prin includerea sa în Portofoliu cultural asociat Președinției României a Consiliului Uniunii Europene precum și unor turnee internaționale organizate prin Institutul Cultural Român.
„Secretul fericirii la Resita” este spectacolul ce va avea Premiera în jurul datei de 15 iunie și este inedit pentru municipiul de pe Bârzava.

La numerele de telefon 0255 20.60 61, 0255 20 60 62 sau 0355 401 283 puteţi intra în dialog cu distinșii noștri invitați , scenograful Dorotheea Iordănescu și regizorul Ștefan Iordănescu.

Dorotheea Iordănescu este absolventa Liceului de Arte Plastice Timișoara şi a Liceului de Muzică Ion Vidu Timișoara, totodată este fiica lui Ștefan Iordănescu și nepoata marelui regizor Cătălina Buzoianu. A dus povestea mai departe și a terminat Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București, secția scenografie.

Ștefan Iordănescu este absolventul Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale Bucureşti, specializarea regie teatru şi film. De-a lungul carierei sale a fost director al Teatrului Bulandra, Teatrului Naţional din Timişoara şi al Teatrului Clasic Arad .
Ștefan Iordănescu a fost directorul festivalului prin care s-au aniversat cei 200 de ani de existență a celui mai vechi teatru din țară, Teatrul Vechi „Mihai Eminescu” din Oravița, în cadrul manifestării realizând,în calitate de regizor, premiera spectacolului „Stella” de J.W von Goethe.

Emisiunea se difuzează live pe pagina de facebook Radio România Reșița.

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău