Elevii pasionați de natură au concurat astăzi în decorul mirific al comunei Cornereva!

504

În comuna Cornereva s-a desfășurat astăzi concursul regional interdisciplinar PROTEJAREA ECOSISTEMELOR BANATULUI MONTAN – Secțiunea”Mediul în atenția dascălilor”, concurs care a ajuns în acest an la cea de-a XI-a ediție, fiind inclus în cadrul Calendarului Activităților Educative Regionale 2018 și Seminarului DIDACTICA INTERNAȚIONAL.

La această ediție a concursului s-a înscris elevi de la unități de învățământ din județele Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Buzău, Timiș, Bihor și Caraș-Severin, de la toate ciclurile din învățământul preuniversitar. La acțiunea organizată astăzi la Cornereva au participat 30 de elevi din ciclurile gimnazial și liceal, copiii și elevii de la celelalte cicluri de învățământ trimițând lucrările pe adresa organizatorilor pentru a fi jurizate.

Elevii prezenți la Cornereva, împărțiți în echipaje de câte doi participanți, au avut de trecut o probă teoretică și o probă practică pe teren, unde au avut de recunoscut noțiuni de geografie și biologie din arealul zonei. La sfârșitul concursului, juriul a acordat premii pentru fiecare ciclu de învățământ : ciclul gimnazial : locul I – Școala Profesională Cornereva; locul II – Școala Gimnazială Berzasca 1 și locul III – Liceul “Mathias Hammer” din Anina; mențiune – Școala Gimnazială Berzasca 2 ciclul liceal : locul I – Colegiul Tehnic “Lorin Sălăgean” din Turnu Severin, locul II – Colegiul Tehnic Reșița și Colegiul Național “Mircea Eliade” din Reșița, locul III – Liceul Călan (Hunedoara) – ambele echipaje și Liceul “Clisura Dunării” din Moldova Noua.

Pe lângă emoțiile concursului, elevii care au venit astăzi la Cornereva au oferit participat la un program artisitic pe scena Căminului Cultural din comună, au vizitat noua Biserică Ortodoxă cu Hramul Pogorârea Sfântului Duh, târnosită chiar la începutul acestei săptămâni pe Valea Ramna și s-au bucurat de frumusețile naturii pe care le oferă din plin această zonă!

Acțiunea desfășurată în comuna din Munții Cernei a fost organizată de Inspectoratul Școlar al Județului Caraș-Severin, Casa Corpului Didactic Caraș-Severin, Școala Profesională Agricolă Cornereva și Colegiul Tehnic Reșița, cu sprijinul Prefecturii și Consiliului Județean Caraș-Severin, Primăria și Consiliul Local Cornereva.

Paul-Sever SMADU