Dacă problema sporurilor nu va fi rezolvată, angajaţii Spitalului Municipal din Caransebeş se pregătesc de proteste!

Angajaţii spitalului Municipal din Caransebeş sunt în continuare nemulţumiţi. Problema sporurilor la acest spital nu a fost rezolvată!

Pentru a doua lună consecutiv, angajaţii Spitalului Municipal din Caransebeş vor primi salarii mai mici cu câteva sute de lei spre nemulţumirea acestora. Dacă la Spitalul din Reşiţa lucrurile au intrat pe un făgaş normal datorită Consiliului judeţean, la Caransebeş problema sporurilor pare că nu are rezolvare. Angajaţii sunt extrem de nemulţumiţi şi iau în calcul şi o serie de proteste dacă nu se va găsi rapid o soluţie, explică liderul Sanitas din cadrul unităţii medicale, Andrei Seracin.

Salariile rămân diminuate, la fel ca luna trecută, oricum oamenii sunt nemulţumiţi mai ales după ce au aflat că la Reşiţa problema a fost rezolvată şi începând de luna aceasta se dau sporurile la maxim. Noi aşteptăm să vedem şi ordonanţa de Guvern, dar vă daţi seama aşteptăm o soluţie pentru că oamenii sunt foarte afectaţi şi da acum pot spune că se iau în calcul şi greve spontane, eu nu-mi doresc să se ajungă aici de asta sper să se rezolve cumva problema”, a precizat liderul Sanitas din cadrul Spitalului din Caransebeş, Andrei Seracin.

Conducerea spitalului încearcă să liniştească spiritele. Problema va fi rezolvată ne-a transmis purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Alin Simeria.

“Având în vedere negocierile dintre sindicatele din sănătate şi reprezentanţii Guvernului cu privire la modificările sporurilor salariale, în cadrul Spitalului din Caransebeş vor avea loc discuţii şi evaluări financiare împreună cu liderul de sindicat şi cu ordonatorul principal de credite, în cazul nostru primăria Caransebeş. Se va găsi o soluţie în beneficiul angajaţilor“.

Spitalul Municipal din Caransebeş are aproximativ 450 de angajaţi şi mai bine de 30 % dintre aceştia se confruntă cu probleme financiare după tăierea sporurilor.

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles