Pe Valea Cernei s-a încheiat festivalul handbalistic de la CUPA HERCULES!

La Sala de sport ALEXANDRU DUICU din stațiunea Băile Herculane s-au desfășurat astăzi ultimele meciuri din cadrul festivalului handbalistic juvenil oferit de cea de-a V-a ediție a CUPEI HERCULES la handbal fete – junioare III!

Cele 12 echipe participante au oferit peste 30 de întâlniri spectaculoase și disputate cu îndârjire, jucătoarele care au intrat pe teren dorind să câștige, indiferent de adversarul întâlnit, chiar dacă în spiritul acestei competiții a contat mai mult jocul în teren, decât rezultatul pe tabela de marcaj de la sfârșitul meciului! Întreaga competiție a adus o frumoasă promovare handbalului și a evidențiat faptul că există tinere talente care pot duce mai departe tradiția handbalului românesc!

După trei zile în care programul meciurilor s-a desfășurat de dimineața până seara, o serie de echipe s-au remarcat prin evoluția jucătoarelor și a rezultatelor obținute, între care (nu neapărat într-o ordine valorică), HC ARSENAL TĂURENI (jud. Mureș), ACS TOROK RÂMNICU VÂLCEA, CSM FĂGĂRAȘ și ACS BĂILE HERCULANE, însă evoluții frumoase au avut și fetele de la CSS CARACAL, ACS TRAIAN LALESCU HUNEDOARA, CS SPORTING GHIMBAV – BRAȘOV, precum și sportivele de la LPS BANATUL TIMIȘOARA și CSS DROBETA TURNU SEVERIN – care au prezentat câte două echipe. O frumoasă surpriză a fost echipa CS VICTORIA NĂDLAC, ale cărei componente practică handbalul de foarte puțin, însă pe teren și-au arătat dorința și ambiția de a ține pasul cu adversarele lor mai valoroase!

În spiritul competiției a fost și arbitrajul, iar arbitrii prezenți au avut și ei parte de numeroase meciuri pe care le-au condus din teren însă, chiar dacă uneori deciziilor lor au mai creat nemulțumiri antrenorilor, s-au achitat de sarcinile avute, contribuind la reușita acestui festival handbalistic! Cele trei perechi de arbitrii care au oficiat în cele trei zile de competiție au fost formate din : Ileana Geaburu și Andreea Mitran (Craiova); Diana Dosa și Oana Ianu (Reșița), Eugen Lupu și Mirel Șerban (Turnu Severin).

Competiția s-a încheiat într-o atmosferă de sărbătoare cu o festivitate de premiere la care au participat toate echipele prezente, cărora organizatorii le-au oferit câte o diplomă de participare, o cupă și diferite articole sportive care să vină în sprijinul pregătirii jucătoarelor!

La sfârșitul întrecerii, organizatorul acestei ediții a CUPEI HERCULES – prof. Toma Drăgoiu, ne-a declarat : După trei zile de un adevărat spectacol handbalistic am ajuns și la final! A fost un turneu reușit, echipele mulțumite și sperăm că anul viitor vom repeta acest turneu! Au fost câteva meciuri – mai ales după faza grupelor – foarte bune și aș vrea să scot în evidență echipele Arsenal Tăureni, CSM Făgăraș, ACS Băile Herculane și Torok Râmnicu Vâlcea, echipe care să sperăm că anul viitor vor intra în semifinalele pe țară ale campionatului național! Au fost foarte mulți suporteri – părinți, copii, bunici – care au venit și au susținut frenetic echipele care au jucat la CUPA HERCULES din Băile Herculane!

Ediția din acest an a CUPEI HERCULES a fost organizată de Asociația Club Sportiv Băile Herculane, cu sprijinul Direcției județene pentru Sport Caraș-Severin, Asociația Județeană de Handbal Caraș-Severin, Primăria și Consiliul Local Băile Herculane, în parteneriat cu Asociația Valea Cernei, partener media fiind Radio România Reșița.

Paul-Sever SMADU

Cele mai citite

Related Articles