Meteorologii anunță potopul! Au fost emise coduri de ploi şi vijelii în 8 județe: Averse, descărcări electrice, vijelii şi grindină

Capitala şi opt judeţe se află, după-amiază, sub atenţionare de cod galben de averse, descărcări electrice şi grindină, în timp ce pentru judeţul Timiş a fost emis cod portocaliu de ploi şi vijelii.

Avertizarea cod galben emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru Bucureşti este în vigoare de la ora 17.10 şi până la ora 18.00, interval în care vor fi averse care vor cumula 15 l/mp, şi grindină de mici dimensiuni.

Pentru judeţul Timiş, meteorologii au emis cod portocaliu. Se vor înregistra ploi care pot cumula 30-35 l/ mp, grindină de dimensiuni mici şi medii, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului care pot lua aspect de vijelie.

De asemenea, se află sub cod galben judeţele Cluj şi Sălaj, unde vor fi descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ploi cu caracter de aversă care vor cumula local 20…25 l/ mp şi grindină de dimensiuni mici.

La acestă oră, sunt în vigoare avertizări cod galben şi pentru judeţele Mehedinţi, Vâlcea, Gorj, Dolj, Hunedoara şi Alba unde, de asemenea, se vor înregistra averse, descărcări electrice şi grindină.

Sursa: stiripesurse.ro

De același autor

Related Articles