Norma de hrană a fost respectată în Domogled

231

Intervenţia pompierilor pentru misiunea de stingere a incendiului din Parcul Naţional Domogled Valea Cernei, s-a făcut respectând procedurile legale. Afirmaţia a fost făcută astăzi de comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic, locotenent colonel Cristinel Coneru. El a ţinut să amintească că norma de hrană zilnică se asigură individual de fiecare militar, aşa cum prevede regulamentul.

„Conform legislației în vigoare, cadrele militare în activitate beneficiază în misiunile specifice, de o normă de hrană zilnică a cărei contravaloare financiară se acordă odată cu drepturile salariale. Precizăm că fiecare cadru militar deține obligația de a-și asigura, individual, hrana zilnică din aceste drepturi.”

Cristinel Coneru a subliniat că cele două conserve şi sticla de apă primită de militari a fost doar un supliment şi nu norma de hrană propriu zisă, aşa cum s-a scris în mediul online.

„În cazul misiunilor de lunga durată (a căror durată depășește 4 ore) personalul participant la intervenție beneficiază de un supliment de hrană, în natură, echivalent a 2000 calorii/zi de persoană. Astfel, pachetul individual la care se face referire în articolul difuzat, constituie de fapt, un supliment de hrană alocat militarilor, pentru efortul îndelungat presupus de caracteristica acestui tip de misiune. Menționăm, totodată, că s-au respectat cantitățile de alimente și apă regăsite în prevederile legale în vigoare”.

Vă reamintim, pentru stingerea focului din Domogled, timp de 7 zile au fost mobilizaţi pompieri din 4 judeţe, la care s-au adăugat pădurari şi rangeri.

(Sebastian Dragomir)