Ziua Europei culturală, la Reşiţa

Ziua de 9 mai va fi marcată în municipiul de pe Bârzava printr-un ciclu de manifestări.

De la ora 11.00 la Colegiul Național „Diaconovici – Tietz“ în cadrul proiectului „Cultura și arta în Reșița Montană“ va avea loc o întâlnire de Ziua Europei cu Ovidiu Scridon din București – poet, muzician – solist vocal, interpret la chitară și muzicuță.

După-amiaza culturală va continua la Centrul German „Alexander Tietz“ unde în ciclul de manifestări „Primăvara culturală germană la Reșița“, ajuns anul acesta la cea de-a XVI-a ediție, de la ora 15.00 se va consuma proiectul „300 de ani de la stabilirea primilor germani în Banatul Montan, 1718 – 2018”. Acţiunea cuprinde o expoziție de documente realizată cu sprijinul Direcției Județene a Arhivelor Naționale Caraș-Severin din Caransebeș, prezentată de dr. Laurențiu Ovidiu Roșu, Carina Babeu și Lori Stancu.

Manifestările dedicate Zilei Europei se vor încheia la Centrul German „Alexander Tietz“ din Reșița cu o lansare de carte, semnată de Ovidiu Scridon din București. „Tu ce-ai făcut astăzi?” a apărut la editura suceveană „Alexandria Publishing House” în 2017. Lansarea de carte va fi urmată de un concert susţinut de autorul român. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles