Grevă de avertisment la spitalele din Reşiţa şi Caransebeş!

401

Personalul tesa şi cadrele medicale auxiliare de la Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa au intrat astăzi, timp de 2 ore în grevă de avertisment. O parte dintre angajaţii spitalului şi-au întrerupt activitatea şi au protestat în holul unităţii medicale.

Principalele revendicări ale Federaţiei Sanitas vizează modificarea legii salarizării, în sensul eliminării plafonului de 30% pentru sporuri, creşteri salariale pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială şi negocierea şi semnarea Contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate.

“Dacă nu se vor găsi soluţii la aceste probleme, din 11 mai, cadrele medicale vor intra în grevă generală pe termen nelimitat, dar sperăm ca măcar în al 12-lea ceas guvernanţii să facă ceva pentru că vă daţi seama dacă ajungem la grevă generală pacienţii vor fi cei mai afectaţi, iar noi nu ne dorim asta”, ne-a declarat preşedintele Sanitas, filiala Caraş-Severin, George Tiutiu.

Grevă de avertismnt şi la Spitalul din Caransebeş. 50 de asistente, infirmiere, brancardieri, farmacişti, chimişti şi membri ai sindicatului SANITAS au protestat în holul spitalului. Aceştia sunt foarte nemulţumiţi din cauza legii salarizării, care a făcut o mare discriminare între categoriile de personal. Spre deosebire de spitalul din Reşiţa aici problemele sunt mult mai mari, cadrele medicale auxiliare vor rămâne cu sporurile tăiate iar salvarea poate veni doar de la Guvern, ne-a declarat liderul Sanitas Caransebeş, Andrei Seracin.

Vă reamintim că sindicaliştii din sănătate au organizat, joi 26 aprilie, un miting în faţa Guvernului la care au participat aproximativ 10.000 de persoane.

În data de 2 mai, aceştia s-au întâlnit cu ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, însă au anunţat că menţin calendarul protestelor.

Noi am înaintat propunerile noastre şi considerăm în continuare că fără modificarea Legii nu merge să stingem conflictul. Pare că a înţeleş doamna ministru, dar decizia este la nivel de Guvern, nu poate dumneaei să modifice singura Legea. Dânsa a făcut propunerile către premier şi aşteptăm semnale dacă se poate sau nu se poate”, a precizat Iulian Pope, la finalul discuţiilor cu ministrul Sănătăţii.

Daiana Roşca