Reșițeanca Alina Vuc, argint la Campionatele Europene din Rusia!

278

UPDATE

Sportiva română Alina Vuc a cucerit medalia de argint la cat. 50 kg, la Campionatele Europene de lupte de la Kaspiisk (Rusia), după ce a fost învinsă în finală de azera Maria Stadnik, prin superioritate tehnică (10-0).

Stadnik şi-a trecut astfel în palmares al optulea său titlu european. Azera mai are un titlu de campioană mondială şi este vicecampioana olimpică.


Reșițeanca Alina Vuc o va înfrunta astăzi pe azera Maria Stadnik în finala categoriei 50 kg, la Campionatele Europene de lupte de la Kaspiisk din Rusia. Ieri, perfomera noastră a învins-o, în semifinale, pe turcoaica Evin Demirhan. În sferturi, Alina Vuc a dispus de Aintzane Gorria Goni (Spania). Este o competiție importantă pentru Alina, dar reșițeanca nu se teme de adversare, după cum ne-a declarat înainte de a pleca în Rusia.

Întâlnirea dintre luptătoarea Alina Vuc și azera Maria Stadnik are loc în această după amiază în jurul orei 18.00. Stadnik are în palmares şase titluri de campioană europeană, unul de campioană mondială şi este vicecampioana olimpică. De cealaltă parte și reșițeanca noastră este o luptătoare de top – a scris istorie în luptele feminine din România. Este prima sportivă din țara noastră medaliată la Campionatele Mondiale de senioare.

Alina Emilia Vuc are 24 de ani și este legitimată la CSA Steaua. Ea a fost inițiată în tainele acestei discipline de Nicolae Constantin, la CSM Reșița.

Alina Vuc va aduce a treia medalie a delegaţiei României (aur sau argint), după aurul cucerit de Mihai Mihuţ (cat. 63 kg) şi bronzul câştigat de Alin Alexuc-Ciurariu (cat. 130 kg), ambii la greco-romane.

sursa foto: Federația Română de Lupte

Cristina Corocan