[FOTO] „La despărţire” de Vasile Mardare…

„Eu zilnic mi-am învins cu tine chemarea propriului mormânt.Dar vai, în fața ta, învinso consimt să mă declar înfrânt”... și astăzi s-a declarat înfrânt, conform versurilor din cântecul „La despărțire”.

Înfrânți suntem și noi, încă un prieten pierdut, încă un număr de telefon fără destinatar, încă o pagină de facebook îndoliată…

Avea doar 47 de ani… s-a născut pe pe 29 decembrie 1970, în Botoșani, și a început să cânte încă de când avea cinci ani. A terminat Liceul de Construcții Nr. 3 la Reșița și era tatăl unui băiat în urma căsătoriei cu o colegă de liceu și a unei fetițe dintr-o altă relație cu o timișoreancă. Vasile Mardare a debutat în Cenaclul Flacăra în anul 1984, iar mai târziu a înființat trupa „Pro Folk” la Sibiu. Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără „Aceeaşi floare”, „Cuplu tăcut”, „Amintiri”, „La despărţire”.

Artistul a locuit o perioadă în Timișoara și în ultimele luni la București.Deși putea deveni un roker de succes, a rămas credincios folkului, căruia i-a dedicat întreaga sa viață.

 „Cenaclul Flacăra se reface ,din păcate, ușor, ușor în Cer, alături de Maestrul Adrian Păunescu. În această seară emisiunea “Strada Folk” este în doliu”, după cum mărturisește  prietenul lui Vasile Mardare, reșițeanul nostru, Cristi Buică.

„Și vai, părea că e o glumă,o ceartă fără de motiv.Și vin jurații să anunțe că totu-i mort definitiv.Nu mai există vindecare.Nici har întoarcerii-napoi.S-a spart și-i una cu nisipul paharul setei dintre noi”.

Menestrelul nostru cântă acum pentru Îngeri de care nu se va despărții niciodată…
“La despărțire” de Vasile Mardare care, astăzi s-a declarat înfrânt.

Înmormântarea va avea loc în Timișoara.

Dumnezeu să-l odihnească între Oștile Sale Cerești. Condoleanțe familiei.

Anca Bica Bălălău

Sursa foto:Vasile Mardare

Cele mai citite

Related Articles