Sanitas Caraş-Severin nu mai vrea promisiuni, ci fapte!

Sanitas Caraş-Severin nu mai vrea promisiuni, ci fapte! O delegaţie formată din 40 de cadre medicale a plecat  ieri la Bucureşti pentru a participa astăzi la mitingul organizat de Consiliul Naţional Sanitas. Personalul medical şi-a exprimat nemulţumirea în legătură cu reducerea drastică a sporurilor, problemă care există în mai multe spitale din ţară. Dacă problema nu se va rezolve urgent se ia în calcul chiar şi o grevă generală în data de 11 mai.

Sanitas revendică contractul colectiv de muncă eliminarea pragului de 30% pentru sporuri care încurcă pe toată lumea şi să beneficieze din acest an, de măriri salariale şi restul de personal, inclusiv TESA.

La protestul din Capitală sunt aşteptaţi să particile peste 10.000 de oameni, din cauza “haosului din sănătate”, unde unele venituri au scăzut cu până la 1.000 de lei în urma aplicării salarăzării unitare.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat săptămâna trecută, la finalul negocierilor cu sindicaliştii din Sănătate, că regulamentul de sporuri ar putea fi modificat în funcţie de categoria de spital şi de clasificarea spitalelor făcută în urmă cu câţiva ani. Ministrul a mai recunoscut că 10% din sistemul sanitar va înregistra scăderi de venituri şi a menţionat că infirmierele se numără printre cadrele medicale afectate de această scădere salarială.

Sursă foto: Sanitas CS

Daiana Roşca

 

Cele mai citite

Related Articles